Bevæpnet ektepar benådet

Et ektepar i St. Louis i USA hentet fram våpnene sine fordi de følte seg truet av Black Lives Matter-demonstrantene i fjor sommer. Nå er de benådet av guvernøren.

DEMONSTRASJON: Et ektepar i St. Louis rettet våpen mot en gjeng demonstranter for Black Lives Matter-bevegelsen. Video: Daniel Shular via Storyful Vis mer
Publisert

I juni 2020 ble ekteparet Mark og Patricia McCloskey verdenskjent, etter at bildene av at de kom ut på plenen foran huset sitt med våpen gikk viralt.

Ekteparet følte seg truet av demonstrantene på gata utenfor huset deres i et av byens finere strøk, har de forklart flere ganger.

Demonstrantene var på vei mot ordførerens hus for å protestere mot urettferdighet og politivold.

I juni ble ekteparet dømt for to mindre forseelser. Mark fikk en bot på 750 dollar for kroppskrenkelse og Patricia ble bøtelagt for trakassering og måtte ut med 2000 dollar.

VEIVET: Mark og Patricia McCloskey trakk våpen mot demonstrantene. De var ubevæpnet, ifølge aktoratet. Foto: Laurie Skrivan / St. Louis Post-Dispatch / AP / NTB
VEIVET: Mark og Patricia McCloskey trakk våpen mot demonstrantene. De var ubevæpnet, ifølge aktoratet. Foto: Laurie Skrivan / St. Louis Post-Dispatch / AP / NTB Vis mer

Holdt løftet

I kjølvannet av rettssaken lovte den republikanske guvernøren i delstaten Missouri at han skulle benåde ekteparet, så de slapp å betale. Det har han nå gjort, skriver nyhetsbyrået AP.

I kjølvannet av hendelsen har ekteparet både blitt sett på som skurker og helter. Etter at de to, som begge to er advokater, erkjente straffskyld i juni, offentliggjorde Mark McCloskey at han kommer til å stille til valg til senatet.

- Ville gjort det igjen

Han var krystallklar på hva som kommer til å skje om han havner i en liknende situasjon igjen.

- Jeg ville gjort det igjen, sa han fra trappa på tinghuset.

- Hver gang en mobb nærmer seg meg, kommer jeg til å gjøre det jeg kan for å sette dem i umiddelbar fare for å bli fysisk skadd, fordi. det er det som hindret dem i å ødelegge huset mitt og familien min, sa McCloskey.

Statsadvokaten som var aktor i saken har tidligere understreket overfor pressen at ingenting tyder på at demonstrantene var bevæpnet, eller at de visste at de hadde beveget seg inn på eiendommen til McCloskey-familien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer