Bevæpnet George Zimmerman stoppet av politiet i Texas

Slapp unna med advarsel.

STOPPET: Her blir drapsfrikjente George Zimmerman stoppet av politiet i Forney nord i Texas. Foto: AP Photo/City of Forney Police Department
STOPPET: Her blir drapsfrikjente George Zimmerman stoppet av politiet i Forney nord i Texas. Foto: AP Photo/City of Forney Police DepartmentVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Den tidligere nabolagsvakten ble tidligere i sommer frikjent for drapet på Trayvon Martin (17) i Sanford i Florida i februar i fjor.

Saken har fått enorm oppmerksomhet og ført til en stor diskusjon om rasisme i USA.

Frikjennelsen utløste store protester i flere amerikanske storbyer fordi mange mener at afroamerikanske Martin var et offer for rasistisk profilering fra en nabolagsvakt som ville leke politimann. Mange reagerer også på at politiet først ikke siktet Zimmerman for drap, og også at juryen siden frikjente ham.

Selv har Zimmerman hele tida hevdet at han bare handlet i selvforsvar da han skjøt og tok livet av Martin.

I Texas Forrige søndag ble han stoppet av politiet i Forney nord i Texas for råkjøring, ifølge underholdningsnettstedet TMZ.

Zimmerman, som kjørte en grå Honda pick-up, skal umiddelbart ha fortalt politiet at han var bevæpnet. Han fikk beskjed om å legge våpenet i handskerommet, og Zimmerman gjorde som han ble bedt om, ifølge den lokale CBS-kanalen.

- Hvor er du på vei? spør politimannen, i samtalen som ble filmet med et videokamera i politibilen.

FRIKJENT: George Zimmerman smiler etter å ha blitt frikjent for drapet på Trayvon Martin. Foto: AP Photo/TV Pool, File
FRIKJENT: George Zimmerman smiler etter å ha blitt frikjent for drapet på Trayvon Martin. Foto: AP Photo/TV Pool, File Vis mer

- Ikke noe spesielt sted, svarer Zimmerman.

Samme pistol Politimannen skal ikke ha kjent igjen Zimmerman, selv om han skal ha kjørt uten noen form for forkledning.

Etter å ha undersøkt at Zimmerman ikke var etterlyst for noen kriminelle forhold, lot politiet ham kjøre videre med en muntlig advarsel.

- Ha en trygg tur videre, avsluttet politimannen.

DREPT: Trayvon Martin (17) ble skutt og drept i Sanford i Florida 26. februar 2012. Foto:AP Photo/Martin Family, File
DREPT: Trayvon Martin (17) ble skutt og drept i Sanford i Florida 26. februar 2012. Foto:AP Photo/Martin Family, File Vis mer

Siden frikjennelsen har Zimmerman gått i dekning mens truslene mot ham har haglet. Advokatene hans gjorde det klart i et intervju at han ville fortsette å bevæpne seg med den samme Kel Tec-pistolen som han brukte til å skyte Martin.

- Det er da enda større grunn for ham til å bruke den nå, er det ikke? Det er mange mennesker der ute som faktisk hater ham, selv om de ikke burde det, sier Zimmermans forsvarer, Mark O'Mara, til ABC News.