Bevæpnet mann har tatt flere gisler på Sydney-kafé

Politiet vet verken hvem gisseltakeren er eller hva som er motivet hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flere australske medier rapporterer at det foregår en gisselsituasjon på en kafé på Martin Place i sentrum av Sydney.

* Siste: Fem gisler har greid å rømme fra cafeen. De tre første var én ansatt og to manlige kunder kunder. Mens de to kundene skal ha sluppet ut gjennom hoveddøra, skal den ansatte ha tatt seg ut en branndør. De forlot bygningen med hendene i været. Hvordan gislene kom seg unna er hittil ikke kjent.

* Samtidig melder politiet at det ikke er meldt om skader blant de gjenværende gislene. Politisjef Catherine Burns sa klokken seks (norsk tid) at antallet gisler ikke er så høyt som fryktet, og at det befinner seg mindre enn 30 gisler i kafeen. Politiet er framdeles ikke kjent med gjerningsmannens motiv. Muslimsk flagg Minst én bevæpnet mann holder flere gisler inne i kafeen.

Politisjef Andrew Scipione sa klokken 04.00. norsk tid at de jobber på spreng for å finne ut det nøyaktige antallet gisler. De arbeider også med å få klarhet i betydningen av det sorte flagget. Politiet har ikke hatt direkte kontakt med gisseltakeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer