Bevæpnet mann overga seg

En bevæpnet mann (37) forskanset seg med tre ansatte på et kontor ved det psykiatriske dagsenteret på Lovisenberg sykehus i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mannen som i ettermiddag forskanset seg med ansatte ved Lovisenbergs distriktspsykiatriske senter, er en 37 år gammel norsk statsborger av iransk opprinnelse. Mannen var bevæpnet med en pistol.

Omtrent klokka 16.20 i ettermiddag var krisen løst uten at noen var kommet til skade.

- Mannen kom ut på gangen, og overga seg til politi som var der. Men han snakker så dårlig norsk, at vi ikke har fått snakket med ham ennå. Derfor vet vi foreløpig ikke hva som ligger bak handlingen, opplyser operasjonsleder Vidar Hjulstad ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Forskanset seg

Dramaet skjedde like før klokka 15 i ettermiddag.

Mannen hadde time ved det psykiatriske dagsenteret klokka 13. Senteret er et poliklinisk dagtilbud, som har egne lokaler i tilknytning til Lovisenberg sykehus.

37-åringen møtte sin behandlende lege klokka 13. Da konsultasjonen ikke ble avsluttet, ante to kolleger uråd, og gikk inn på legens kontor for å sjekke.

Ifølge informasjonssjef Tone Hærem ved Lovisenberg sykehus fikk en av de ansatte på et tidspunkt varslet sykehusets sikkerhetssjef, som sporenstreks meldte fra til politiet. Etter kort tid var deler av sykehuset evakuert, og området rundt senteret sperret av.

Mannen hadde da forskanset seg med legen og de to øvrige ansatte inne på legens kontor.

Han lot seinere to av de ansatte gå, mens legen ble igjen inne på kontoret. Legen var med ut på gangen da 37-åringen overga seg til politiet.

- Senteret stengte klokka 15, så det var ingen andre pasienter der, sier Tone Hærem til dagbladet.no.

Språkproblemer

Ifølge sjeflege Bjørn Holm ved Lovisenberg sykehus forsøkte politiet å forhandle med 37-åringen.

- På grunn av språkproblemer måtte vi få tak i tolk, men mannen overga seg like etter at tolken kom. Så vi vet ennå ikke hva som ligger bak, sier Hjulstad til Dagbladet.no.

Politiet vet ikke om de ansatte som var sammen med 37-åringen, oppholdt seg der frivillig eller ikke.

- Vi oppfattet det ikke som en gisselsituasjon, men mannen var alene med en ansatt og han hadde en pistol, sier operasjonsleder Hjulstad til NTB.

Sykehuset på St.Hanshaugen i Oslo er Norges største private sykehus.

FORSKANSET SEG MED ANSATTE: I bilen sitter noen av senterets ansatte, som opplevde dramaet på nært hold.