Bevæpnet mann tatt utenfor Mona Sahlins hus

Hadde kniv og hammer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mann ble i går stoppet og pågrepet utenfor den svenske sosialdemokratlederen Mona Sahlins hus i Stockholm. I mannens veske lå det blant annet en kniv og en hammer, skriver Expressen.se.

Det var folk fra vaktselskapet som overvåker partilederens hus, som ble var mannen idet han var i ferd med å ta seg inn på husets tomt. Etter våpenfunnet ble politiet tilkalt, og mannen ble ført bort.

Politiet bedømte det slik at mannen i 40-åra var psykisk dårlig. Han havnet derfor på St. Görans sjukhus, og er ikke mistenkt for å ha begått noen forbrytelse.

Svenskene har friskt i minnet at daværende utenriksminister Anna Lindh ble knivdrept på et kjøpesenter i 2003, og passer ekstra godt på sine toppolitikere.

POPULÆR PARTILEDER: Mona Sahlin (51) har vært Socialdemokraternas leder siden i fjor. Hun er blant Sveriges mest avholdte politikere. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
POPULÆR PARTILEDER: Mona Sahlin (51) har vært Socialdemokraternas leder siden i fjor. Hun er blant Sveriges mest avholdte politikere. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer
Bevæpnet mann tatt utenfor Mona Sahlins hus