Bevæpnet politi tok elskende par

Det elskende paret ante fred og ingen fare da det banket på bilruta: Utenfor stod en tropp politimenn med skarpladde hevede automatvåpen!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den utrolige hendelsen fant sted på Hardangervidda, og hører med til historien om hvordan politiet i fjor avslørte den største narkotikasaken på Vestlandet. Saken kommer for retten 8.juni.

Siste farvel

Det elskende paret hadde stukket seg vekk for å ta et siste farvel før samboeren reiste bort, skriver Bergensavisa. Men selv Hardangervidda har ikke rom nok:

Samme dag hadde politiet rykket ut for å pågripe narkotikasmuglere som var varslet via Interpol, og var ventet fra Tsjekkia til Vestlandet. Da man ikke visste hvilken vei smuglerne skulle ta, ble KRIPOS, Hardanger Politikammer, Haugesund Politikammer og Bergen Politikammer med på aksjonen som fikk navnet «Kald kyst». Meldingen fra Interpol gikk ut på at de involverte kunne være bevænet og desperate.

Overrasket

Det var derfor godt utrustet politi som passet opp bilen som var parkert på en liten sidevei inn mot Odda. Med skuddsikre vester og skarpladde hevede automatvåpen rykket politiet frem mot bilen til det de antok var de ettersøkte eks-jugoslaverne. Det er ikke godt å si hvem som ble mest overrasket - poltiet eller de elskende. Men i baksettet ble paret bokstavelig talt tatt med buksa nede. Og politiet måtte innse at de hadde tatt feil.

Like etterpå kom imidlertid rett bil. I denne bilen ble det funnet to kilo heroin, og vel 400 gram amfetamin. Til sammen har dette en omsetningsverdi på nærmere 20 millioner kroner. Syv utlendinger er tiltalt i saken etter den strengeste bestemmelsen i narkotikalovgivningen som har en strafferamme på 21 års fengsel.

Det elskende paret slapp med skrekken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer