Bevæpnet raner gjemte seg blant studentene

Bevæpnet politi har pågrepet en person etter ranet på Gjensidige NORs filial i Oslo sentrum i dag tidlig. Den bevæpnede raneren gjemte seg blant studentene ved Universitetet i Oslo sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like før klokka 10 i formiddag ble en 31 år gammel mann ble pågrepet for væpnet ran på Gjensidige NORs filial i Stortingsgaten 30.

- Han kom ut av seg sjøl. Selve pågripelsen foregikk udramatisk, sier operasjonsleder Per Arve Bakke ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no

På mannen ble det funnet en plombert pistol.

- Så langt har vi ikke funnet ransutbyttet. Vi veit heller ikke om han var alene om ranet, og holder fremdeles alle muligheter åpne, sier Bakke.

Fulgte etter raneren

Politiet fikk melding om ranet av Gjensidige NOR klokka 09.05 i morges. Observante vitner ringte til politiet, samtidig som bankens alarmsystem skal ha blitt utløst. Raneren, som truet med et håndvåpen, stakk fra åstedet til fots.

Flere personer fulgte etter ransmannen, og så at han gikk inn i en av bygningene ved Universitet i sentrum. Bevæpnet politi sperret av alle utgangene fra universitetsområdet. Alle som skulle ut, måtte vise legitimasjon.

Studenthybler

Så fikk politiet tips om at en mann som svarte til beskrivelsen av ransmannen, var sett rundt hundre meter unna, ved Norges Kristelige Studentforbund på hjørnet av Universitetsgaten 20 og Kristian IV's gate. Det tre etasjers huset eies av Norges Kristlige Studentforbund. Deler av huset leies ut til næringsformål, mens resten brukes som forsamlingslokaler. Det er åtte studenthybler i huset.

Det oppholdt seg flere ungdommer i studentunionens lokaler, da den ransmistenkte var i bygningen.

Over ti politifolk, deriblant flere i sivil, var inne i bygningen for å lete etter flere gjerningsmenn. Antiterror-politi gikk like etter klokken 10.00 i formiddag inn med hunder i lokalene, men forlot stedet ved 10.30-tida.

Politiet har så langt ikke undersøkt om 31-åringen er tidligere straffedømt.

<B>EN TATT: En person er pågrepet etter ranet på Gjensidige NORs filial i Stortingsgaten i dag.
HUKET INN: Mannen prøvde å gjemme seg blant studentene, men ble raskt funnet.