Bevæpnet søskenflokk forskanser seg i eget hjem

Seks bevæpnede barn i alderen åtte til 16 år har holdt stand mot politistyrker som vil overlate dem til barnevernet i Idaho. Nå er en av dem anholdt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag ble barnas mentalt syke mor arrestert av politiet for å ha forsømt omsorgen av barna. Faren døde nylig av naturlige årsaker, og myndighetene bestemte seg for å hente ut barna av det forfalne huset, i delstaten Idaho i USA.

Konflikten vekker bekymringsfulle minner om beleiringen av en familie i Ruby Ridge, ikke langt unna, for i år siden. Da ble tre mennesker drept: En politimann, samt kona og det yngste barnet til høyreekstremisten Randy Weaver, som skulle arresteres for brudd på våpenloven. De to ble skutt i døråpningen til boligen.

Regjeringsfrykt

Denne gang dreier det seg om de seks barna til JoAnn og Michael McGuckin. Faren døde 12 mai, og obduksjonen tydet på at han sultet og tørstet ihjel. McGuckin (61) led av multippel sklerose.

JoAnn (46) kjørte til myndighetene med mannens lik i baksetet, og ble straks tatt hånd om. Siden har barna forskanset seg i familiens primitive bolig.

De tre guttene og de tre jentene ville ikke gå ut av huset frivillig, og sendte en rekke av familiens 27 halvville hunder etter de som skulle hente dem. Samtidig skal personellet ha lagt merke til at en av ungene ropte «hent geværene».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer