- Bevæpnet voldsmann fikk kjøre heis med Obama

Det skriver avisa The Washington Post.

SIKKERHETSBRUDD:  Secret Service har vært i hardt vær etter sikkerhetsbrudd. Nå skriver avisa The Washington Post at en bevæpnet voldsmann fikk kjøre heis med Obama  under et besøk ved Centers for Disease Control and Prevention, hvor Obama var til stede for å diskutere ebola-epidemien. Foto: EPA/HYOSUB SHIN
SIKKERHETSBRUDD: Secret Service har vært i hardt vær etter sikkerhetsbrudd. Nå skriver avisa The Washington Post at en bevæpnet voldsmann fikk kjøre heis med Obama under et besøk ved Centers for Disease Control and Prevention, hvor Obama var til stede for å diskutere ebola-epidemien. Foto: EPA/HYOSUB SHINVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En tidligere straffedømt, bevæpnet med pistol, fikk av Secret Service lov til å ta heisen sammen med president Barack Obama under et besøk i Atlanta 16. september, skriver avisa Washington Post.

Mannen skal tidligere være dømt for tre tilfeller av vold, og være tilknyttet et sikkerhetsselskap. Secret Service skal ha lagt merke til at mannen oppførte seg merkelig, og han ville ikke adlyde deres ordre om å slutte å filme presidenten med et mobilkamera.

Da presidenten gikk ut av heisen, ble vedkommende holdt tilbake av Secret Service, som sjekket rullebladet hans. Den republikanske kongresspolitikeren Jason Chaffetz sier til avisa at han fikk vite om hendelsen av en varsler.

Opprørt
Washington Post har også fått bekreftet historien fra flere personer med kjennskap til det som skjedde. Obama skal ikke ha blitt informert om sikkerhetsbruddet, sier kildene til avisa.

- En tidligere straffedømt var i svært kort avstand til presidenten, og de sjekker ikke engang bakgrunnen hans. Det finnes ikke sterke nok ord for å kunne beskrive hvor opprørt jeg er over presidentens sikkerhet, sier Chaffetz til Washington Post.

Ifølge en tjenestemann i Secret Service blir hendelsen etterforsket. En talsperson for Det hvite hus ønsker ikke å kommentere saken, og kan heller ikke bekrefte eller avkrefte om presidenten ble informert om sikkerhetsbruddet.

Inntrenger Secret Service har vært i hardt vær etter at en inntrenger stormet inn i Det hvite hus fredag 19. september. Omar Gonzales (42) kom seg inn i bygningen etter å ha hoppet over gjerdet og løpt over plenen.

Mandag ble det kjent at inntrengeren kom seg langt inn i presidentboligens førsteetasje, mye lenger enn det som tidligere har blitt opplyst. Irak-veteranen ble stoppet med en foldekniv av typen Spyderco VG10 inne i Det hvite hus.

I bilen utenfor skal han ha hatt 800 skudd og en machete-kniv.

- Uakseptabelt Ifølge Washington Post var systemet som varsler vaktene om inntrengere deaktivert.

Sjefen for Secret Service, Julia Pierson, måtte tirsdag forklare seg om inntrengerepisoden for kontrollkomiteen.

- Dette er uakseptabelt, og jeg tar det hele og fulle ansvar, sa Pierson, ifølge Politico

Hun opplyste de nå gjennomgår sikkerhetsprosedyrene internt, og lovet at en slik hendelse aldri skulle skje igjen.

MÅTTE FORKLARE SEG:  Sjefen for Secret Service. Julia Pierson. Foto: EPA/JIM LO SCALZO
MÅTTE FORKLARE SEG: Sjefen for Secret Service. Julia Pierson. Foto: EPA/JIM LO SCALZO Vis mer