- Bevæpnet voldsmann fikk kjøre heis med Obama

Det skriver avisa The Washington Post.

SIKKERHETSBRUDD:  Secret Service har vært i hardt vær etter sikkerhetsbrudd. Nå skriver avisa The Washington Post at en bevæpnet voldsmann fikk kjøre heis med Obama  under et besøk ved Centers for Disease Control and Prevention, hvor Obama var til stede for å diskutere ebola-epidemien. Foto: EPA/HYOSUB SHIN
SIKKERHETSBRUDD: Secret Service har vært i hardt vær etter sikkerhetsbrudd. Nå skriver avisa The Washington Post at en bevæpnet voldsmann fikk kjøre heis med Obama under et besøk ved Centers for Disease Control and Prevention, hvor Obama var til stede for å diskutere ebola-epidemien. Foto: EPA/HYOSUB SHIN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En tidligere straffedømt, bevæpnet med pistol, fikk av Secret Service lov til å ta heisen sammen med president Barack Obama under et besøk i Atlanta 16. september, skriver avisa Washington Post.

Mannen skal tidligere være dømt for tre tilfeller av vold, og være tilknyttet et sikkerhetsselskap. Secret Service skal ha lagt merke til at mannen oppførte seg merkelig, og han ville ikke adlyde deres ordre om å slutte å filme presidenten med et mobilkamera.

Da presidenten gikk ut av heisen, ble vedkommende holdt tilbake av Secret Service, som sjekket rullebladet hans. Den republikanske kongresspolitikeren Jason Chaffetz sier til avisa at han fikk vite om hendelsen av en varsler.

OpprørtWashington Post har også fått bekreftet historien fra flere personer med kjennskap til det som skjedde. Obama skal ikke ha blitt informert om sikkerhetsbruddet, sier kildene til avisa.

- En tidligere straffedømt var i svært kort avstand til presidenten, og de sjekker ikke engang bakgrunnen hans. Det finnes ikke sterke nok ord for å kunne beskrive hvor opprørt jeg er over presidentens sikkerhet, sier Chaffetz til Washington Post.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer