Bevegelse i journalistmeklingen

Meklingen i journalistoppgjøret har etter 17 timer på overtid utviklet seg til en tålmodighetsprøve og en nervekrig. I ettermiddag var det bevegelse i meklingen, men noen skisse var ennå ikke blitt lagt fram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På meklingsmannens kontor i Grensen i Oslo tok medlemmene i Norsk Journalistlags landsstyre pauser på terrassen, mens de smurte seg med solkrem og tålmodighet og ventet på at forhandlerne skulle komme fram til et resultat.

Forhandlerne har på sin side jobbet hele natten og store deler av dagen med vanskelige spørsmål knyttet til opphavsrett, lønn, feriespørsmål og etter- og videreutdanning. At forhandlingene pågår så lenge som de har gjort kan være en indikasjon på at det går mot en løsning, samtidig som Norsk Journalistlags generalsekretær Trond Idås betegner forhandlingene om alle elementene i organisasjonens krav som problematiske.

Klokka 19 er blitt antydet som et mulig klokkeslett for avklaring i oppgjøret. Det blir ikke regnet som sannsynlig at partene vil ta pause for så å ta opp meklingen på et senere tidspunkt.

(NTB)