Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bever på selvbetjening

Raidet campingvogn full av frukt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Beveren sa ikke nei takk da den fant en selvbetjeningsvogn full av epler.

Frode Bergan syklet på vei hjemover i åtte-tiden mandag kveld da han oppdaget beveren i campingvogna, som står i Veierud i Bø i Telemark.

- Jeg syklet rett hjem for å hente kameraet og håpet den skulle være der når jeg kom tilbake.

Det tok ca ti minutter og beveren var der fremdeles. Bergan fikk tatt flere bilder før dyret med den flate halen fant det best å stikke av.

- Mest sannsynlig har den gått opp på bakbeina og veltet en kasse med epler som stod ca en halv meter over bakken. Beveren er veldig glad i epler. Den satt fullt opplyst inne i campingvogna og spiste. Rundt lå det flere halvspiste epler.

Bergan har i flere år vært tilknyttet til Høgskolen i Telemark, der han har jobbet med nettopp bever, og er litt overrasket over at han fikk komme så nær nattdyret.

- Men beveren er forskjellig, noen blir veldig vant til mennesker. Dessuten var den vel svært fornøyd med å ha funnet alle eplene.

Beveren er et dyr som ikke alle har sett. Både fordi den ikke finnes over hele landet og fordi den er et nattdyr som stort sett holder seg unna mennesker.

EPLESLANG: Beveren fant lykken i en fruktselvbetjening, der det var nok av epler å meske seg med. Foto: Frode Bergan
EPLESLANG: Beveren fant lykken i en fruktselvbetjening, der det var nok av epler å meske seg med. Foto: Frode Bergan Vis mer

- Til slutt tok den et eple i munnen og stakk ned mot elva, og da mistet jeg den av syne.