Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bevilger 3,5 milliarder kroner til vaksinasjon

- Et viktig bidrag for å redde barn fra å dø, sa Jens Stoltenberg på GAVI-konferansen i London i formiddag.

BARNEDØD: Jens Stoltenberg varslet en dobling av Norges bidrag til kampen mot barnedødelighet under konferansen til Den globale vaksinealliansen i Storbritannia i dag. Foto: Reuters
BARNEDØD: Jens Stoltenberg varslet en dobling av Norges bidrag til kampen mot barnedødelighet under konferansen til Den globale vaksinealliansen i Storbritannia i dag. Foto: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Statsminister Jens Stoltenberg har vært engasjert i den Den globale vaksinealliansen (GAVI) siden opprettelsen i 2000, i samarbeid med Bill og Melinda Gates-stiftelsen.

250 millioner barn er hittil vaksinert med bidrag fra GAVI.

Ifølge Verdens Helseorganisasjon har vaksinasjonene redusert barnedødeligheten med fem millioner liv.

Samarbeid I formiddag la Jens Stoltenberg ytterligere 3,5 milliarder kroner på bordet under GAVI-konferansen på Grange St. Pauls Hotel i London.
 
- Gates-stiftelsen bidrar med 5,8 milliarder kroner og Storbritannia med 7,6 milliarder. Sverige og Australia og noen andre land bidrar også, slik at GAVI nå, ved dette internasjonale initiativet, har 21,5 milliarder kroner disponibelt til bekjempelse av barnedødelighet de nærmeste fire-fem årene. Det betyr at fire millioner barneliv kan reddes, opplyser Stoltenberg.
 
I bresjen Norge har gått i bresjen for kampen mot barnedødeligheten i verden.

- Fire av fem barn blir i dag vaksinert. Barnedødeligheten har gått ned med en tredjedel, men for hvert barn som dør er ett for mye, sa statsministeren under sin tale på GAVI-konferansen.
Og la til:

- Det mest brutale uttrykket for kvinneundertrykking er at flere hundre tusen kvinner dør under svangerskap og fødsel.

Anerkjennelse Regjeringen høster honnør fra flere hold for sin innsats for verdens fattige barn.

- Dette initiativet er en stor anerkjennelse til den bistandspolitikken Norge har stått for, sier Jens Stoltenberg, som kom direkte fra gårsdagens besøk i flomområdene til London i dag morges.