POPULÆRT: Både Montessori- og Steinerskolen opplever stor pågang. Også den katolske skolen St. Sunniva i Oslo forteller om rekordstor søkning i år. Foto: Cornelius Poppe/NTB Scanpix
POPULÆRT: Både Montessori- og Steinerskolen opplever stor pågang. Også den katolske skolen St. Sunniva i Oslo forteller om rekordstor søkning i år. Foto: Cornelius Poppe/NTB ScanpixVis mer

Bevilgningene til privatskoler har økt med en halv milliard

Økning på 45 prosent siden 2008.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bevilgningene til private grunnskoler har økt med nesten en halv milliard kroner siden 2008. Det tilsvarer en økning på 45 prosent.

Private grunnskoler får i år utbetalt snaut 1,4 milliarder kroner i statsstøtte. De siste fem årene har bevilgningene økt med 440 millioner kroner, skriver Klassekampen.

89 nye private grunnskoler har sett dagens lys siden de rødgrønne inntok regjeringskontorene i 2005. De rødgrønne strammet da inn mulighetene for å opprette privatskole og tillater i dag kun skoler som utgjør et pedagogisk eller religiøst alternativ til den offentlige skolen.

Men likevel dukker det stadig opp nye private alternativer til den kommunale grunnskolen. Kunnskapsdepartementet har for tida inne 46 søknader om oppstart av nye private skoler.

Stadig flere foreldre er interessert i disse alternativene. Både Montessori- og Steinerskolen opplever stor pågang. Også den katolske skolen St. Sunniva i Oslo forteller om rekordstor søkning i år.

Fortsatt går de aller fleste elevene her til lands på offentlig skole. I alt finnes det 205 private grunnskoler. Disse utgjør nesten seks prosent av alle landets grunnskoler. I 1992 utgjorde de private skolene 1,5 prosent.

(NTB)