SKUELYSTNE:  Stadig flere libyere i hovedstaden Tripoli våger seg nå ut i byen for å se hvordan situasjonen er, etter at folkehæren nå har nær full kontroll over byen. Her står noen syklister ved en tunnel som er like ved en av inngangene til Muammar Kadhafis enorme militærområde og bolig. Også i dag fortsatte kampene i deler av Tripoli. Foto: Patrick Baz/Scanpix
SKUELYSTNE: Stadig flere libyere i hovedstaden Tripoli våger seg nå ut i byen for å se hvordan situasjonen er, etter at folkehæren nå har nær full kontroll over byen. Her står noen syklister ved en tunnel som er like ved en av inngangene til Muammar Kadhafis enorme militærområde og bolig. Også i dag fortsatte kampene i deler av Tripoli. Foto: Patrick Baz/ScanpixVis mer

- Bevis for masse-henrettelser i Tripoli

Ifølge Al Jazeera. Samtidig melder opprørsrådet at minst 20.000 drept i Libya siden revolusjonsstart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag fant Al Jazeeras korrespondent bevis på det som kan være en massehenrettelse av politiske aktivister i Libya, melder kanalens nettside.

_________________

Siste: Libya-konflikten har kostet mer enn 20.000 menneskeliv, melder lederen for Opprørsrådet, Mustafa Abdil Jalil, ifølge AFP. Hvordan Opprørsrådet har kommet fram til dette tallet, er ennå ikke kommet fram. Situasjonen i Libya er fremdeles svært uoversiktlig og det er vanskelig å få nøyaktige tall på skadde og drepte.
_________________

Al Jazeeras utsendte besøkte et sykehus i hovedstaden Tripoli i dag. Der så James Bays 15 døde personer som ifølge helsepersonell ble drept for noen dager siden, da folkehæren nærmet seg Tripoli.

- Lukten her er overveldende. Jeg har talt opp likene til 15 menn, og vi er blitt fortalt at det først var 17 her. To lik er tatt bort av slektningene for å begraves, sier Bays.

Overgrep på begge sider Al Jazeera-teamet blir fortalt at disse døde mennene har blitt arrestert de siste dagene og ukene, og at de ble holdt nær Kadhafis store område, Bab al-Aziziye. Da opprørshæren startet stormingen av Bab al-Aziziye fra tre kanter, har Al Jazeera-teamet blitt fortalt at mennene ble drept.

- Alle jeg har snakket til og som har sett på skadene, det medisinske personellet, sier at de tror at skadene de ser på kroppene til disse mennene har kjennetegn fra en massehenrettelse, sier Bays.

Legene på hotellet har tatt bilde av skadene, der kulene har gått inn og ut av kroppen, for at disse skal undersøkes av eksperter seinere.

På de internasjonale bildebyråene kommer det i ettermiddag stadig bilder av døde kadhafi-lojale personer i Tripoli. Her blir det fortalt at flere av de døde har på seg håndjern, som kan tyde på overgrep - også fra opprørernes side.

Vill jakt på Kadhafi Likfunnene på sykehuset kom samtidig med at Reuters meldte at opprørere fortalte dem at de nå omringer området hvor Muammar Kadhafi og hans nærmeste befinner seg.

- De er sammen. De er i et lite hull, skal opprørssoldaten Muhammad Gomaa ha fortalt Reuters utsendte, før han fortsatte: «I dag avslutter vi. I dag vil vi få en slutt på dette».

På den lukkede Facebooksiden til de libyske opprøreren, setter de ikke sin lit til Reuters informasjoner: «Hvordan vet de det? Kadhafi kan være i Sabha. Ingen vet».

Al Jazeeras Sue Turton, som rapporterer fra Tripoli, sier at «akkurat nå er dette rykter, vi kan ikke bekrefte om disse rapportene er riktige eller gale».

Folkehæren er svært ivrige etter å finne diktatoren gjennom de siste 42 årene, Muammar Kadhafi, og det er nå utlovet både pengebelønning og amnesty for den som skaffer Kadhafi til Opprørsrådet. Og det gjelder både om han blir fraktet til den levende - eller død.

HARDE KAMPER:  Libyske opprørere har fremdeles ikke kontroll over hele hovedstaden i Libya, og har i ettermiddag vært i harde kamper i Abu Salim-nabolaget i Tripoli, som fremdeles kontrolleres av Kadhafi-lojale. I dette området er det også en rekke rykter om at Kadhafi og hans nærmeste også skal befinne seg. Foto: Mehdi Lebouchera/Afp/Scanpix
HARDE KAMPER: Libyske opprørere har fremdeles ikke kontroll over hele hovedstaden i Libya, og har i ettermiddag vært i harde kamper i Abu Salim-nabolaget i Tripoli, som fremdeles kontrolleres av Kadhafi-lojale. I dette området er det også en rekke rykter om at Kadhafi og hans nærmeste også skal befinne seg. Foto: Mehdi Lebouchera/Afp/Scanpix Vis mer