Bevis i gjengsaken kan ha gått tapt i Trondheims-brannen

Tette bånd mellom utbrent utested og fengslede nordmenn i Natal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I morgentimene i dag driver fortsatt brannmannskaper etterslokking etter storbrannen natt til i går som raserte et helt kvartal med bryggehus i Trondheim.

Nå viser det seg at viktige dokumenter med tilknytning til hvitvaskingssaken i Brasil kan ha gått tapt; i et av de utbrente husene i Fjordgata 80 ligger nemlig utestedet Kanalsmuget, som blant annet eies av tre nordmenn med direkte forbindelse til saken som nå rulles opp i Natal, skriver Dagens Næringsliv (DN) i dag:

  • En av nordmennene som sitter fengslet i Natal, eier 20 prosent av Kanalsmuget gjennom Tronheim Invest AS, som han eier sammen med sin bror, som sitter i Kanalsmugets styre.
  • Også en annen av de Natal-fengslede nordmennene har nære forbindelser til Kanalsmuget gjennom sin bror, som også sitter i utestedeets styre og eier 20 prosent av selskapet.

De to fengslede nordmennene drev tidligere utestedet Bajazzo i Trondheim, men slo seg seinere opp på eiendomsinvesteringer i Natal gjennom selskapet Blue Marlin Group, som politiet mener står sentralt i hvitvaskingsoperasjonen, som antas å ha forbindelser til B-gjengen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer