Bevisene hemmeligholdes, men May røper noe

Theresa May trekker fram et helikopter og bruk av «tønnebomber». Ekspertene er enige i at det var riktig å angripe.

NB! STERKE BILDER: Minst 70 personer er drept etter angrepet i Douma i Øst-Ghouta i Syria, den siste delen som er okkupert av opprørere, ifølge BBC. Hjelpeorganisasjonen Hvite hjelmer sier at antall omkomne er så høyt som 150. Syria nekter for å ha stått bak angrepet. Verken CNN eller Dagbladet kan verifisere innholdet fullstendig, men opptaket skal ha blitt gjort på et sykehus i Douma. Video: Facebook/Douma Revolution via CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I natt gjennomførte USA, Storbritannia og Frankrike et angrep på flere taktiske mål i Syria.

Angrepet kom etter at USA sier de har bevis for at regimet til Syrias president Bashar al-Assad gjennomført et angrep med kjemiske våpen i Douma forrige helg.

Storbritannias statsminister Theresa May snakket i 40 minutter med pressen i formiddag, og hun trakk blant annet frem noe av bevisene de la til grunn for nattens angrep.

Helikopter og «tønnebomber»

Hun fortalte at det hadde blitt observert et regimehelikopter over Douma, og at det ble brukt «tønnebomber» i angrepet.

May sa også at Assad-regimet er kjent for å ha brukt kjemiske våpen tidligere, men la til at det ikke var alt hun kunne fortelle.

- Vi vet at det syriske regimet har en grufull historie når det kommer til å bruke slike våpen mot sitt eget folk, sier hun, og argumenterer for at det ikke var noen andre enn regjeringsstyrkene som kunne gjennomført dette angrepet.

May fikk også spørsmål om hvorfor de ikke ventet med angrepet til Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) hadde kommet med sin konklusjon om hva som skjedde forrige helg i det som var Øst-Ghoutas siste opprørsbastion.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer