- Bevisene holder ikke!

Den drapstiltalte marineoffiseren forsvarte seg selv i retten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Husker litt fra drapsdagen

- Hvordan skal jeg greie å kjøre gjennom Bergen sentrum på tre minutter på torsdag morgen, når verken politi eller ambulanse greier det samme under uttrykning, spurte den drapstiltalte 39-åringen Bergen tingrett onsdag ettermiddag.

Utstyrt med plansjer, og med sin egen forsvarer plassert helt på sidelinjen, forsøkte den drapstiltalte 39-åringen å overbevise Bergen tingrett om at politiets beviser ikke holder til å nagle ham til drapet på ekskona Ingse Merete Rønnestad den 4. mars i år.

Viktig bevis

Et av politiets viktigste bevis i straffesaken mot 39-åringen er parkeringsbilletten tiltalte skal ha mottatt da han kjørte inn i Citypark parkeringshus i Bergen sentrum klokken 8.52 den morgenen drapet skjedde. Tre minutter tidligere skal han ha betalt med bankkortet sitt hos et kopierings-firma et annet sted i sentrum.

- Jeg kan ikke ha vært på parkeringshuset, for det er fysisk umulig, konkluderte 39-åringen, samtidig som han hadde blikket rettet mot tilhørerne i salen.

Plantet

På spørsmål fra dommer Gunnar Torkildsen gjentok tiltalte flere ganger at han var overbevist om at billetten var plantet på ham av noen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer