Bevisene som kan felle de Baneheia-tiltalte

Kristiansand: Kniv, hår og sæd er de sikreste bevisene aktor har mot de to tiltalte Jan Helge Andersen og Viggo Kristiansen i Baneheia-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiførstebetjent Gøran Dyvesveen fra Kripos la i Kristiansand byrett i dag fram bevisrekken som kan felle de to tiltalte.

En kniv som ble beslaglagt i Kristiansens bu har sår i knivbladet som stemmer overens med ett av sårene som ble påført Lena Sløgedal Paulsen da hun ble drept. Sakkyndige fra Rettsmedisinsk institutt skal seinere i uka forklare hvilke funn som er knyttet til kniven og sliren.

Hår og sæd

Kripos-etterforskeren forklarte også at håret som er funnet på stedet politiet mener at jentene ble drept, ble funnet blant blodig lauv og skogbunn som ble undersøkt i et laboratorium.

Håret har en DNA- profil som stemmer overens med tiltalte Jan Helge Andersens DNA- profil.

Men det viktigste bevisene i saken er sædfunnene som etterforskerne har gjort. De viser at det høyst sannsynlig har vært to gjerningsmenn bak drapene i Baneheia.

Sædfunnet knytter både Jan Helge Andersen og Viggo Kristiansen til ugjerningene.

Kald og rolig

Viggo Kristiansen satt med matpakken sin på arbeid da han ble pågrepet 13. september i fjor. Han tok pågripelsen kaldt og rolig, forklarte politibetjent Jon Kvitne i retten i dag. Kristiansens umiddelbare reaksjon på pågripelsen var fire setninger som politibetjent Kvitne noterte ned ordrett:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer