Varhaug-drapet:

Bevisene som knytter tiltalte (18) til åstedet

Slik jobbet politiet for å sikre spor i drapssaken som rystet Varhaug. Nå er faren tiltalt for å ha forsøkt å unndra bevis.

TILTALT: En nå 18 år gammel mann er tiltalt for drapet på Sunniva Ødegård. Foto: Privat
TILTALT: En nå 18 år gammel mann er tiltalt for drapet på Sunniva Ødegård. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SANDNES (Dagbladet): Politiet la tirsdag fram flere tekniske bevis som de mener knytter den tiltalte 18-åringen til drapet på Sunniva Ødegård (13).

Han har erkjent å ha tatt livet av henne, men han erkjenner ikke straffskyld. Han er også tiltalt for likskjending, falsk forklaring og skadeverk.

I retten tirsdag gikk tre krimteknikere fra både Sør-Vest politidistrikt og Kripos gjennom DNA-funn de har gjort på åstedet, stedet der Sunniva ble funnet drept og funn de har gjort hjemme hos tiltalte.

- Vi mener å ha tekniske bevis som knytter ham til hendelsen. Vi har sikret hans DNA på henne. Vi har sikret blodspor fra henne hjemme hos han og vi har funnet det vi mener er drapsvåpenet, sier kriminaltekniker Øivind Strand i Kripos i retten.

18-åringen har erkjent at han tok livet av Sunniva Ødegård med en hammer. Denne hammeren er funnet hjemme hos den tiltalte mannen, og politiet har sikret blodspor fra Sunniva på den.

Faren er tiltalt

En annen politibetjent fortalte i retten at han dagen etter drapet ble bedt om å sikre en del gjenstander fra tiltaltes bolig. Da var noen av tiltaltes klær allerede vasket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer