USA og Iran-konflikten:

Bevisene som sprer Iran-skrekk

Ekspertene stusset over USAs begrunnelse da de sendte en hangarskip-flåte til Persiabukta. Nå skal årsaken være avslørt.

PÅ VEI: Dette B-52-bombeflyet er en del av flåten som er på vei til Persiabukta som et svar på uspesifiserte trusler fra Iran. Nå mener New York Times å vite hva «trusselen» er. Foto: AP / NTB Scanpix
PÅ VEI: Dette B-52-bombeflyet er en del av flåten som er på vei til Persiabukta som et svar på uspesifiserte trusler fra Iran. Nå mener New York Times å vite hva «trusselen» er. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton i forrige uke - tilsynelatende ut av intet - annonserte at president Donald Trump skulle sende en hangarskip-flåte til Persiabukta, stusset ekspertene over Boltons begrunnelse.

Han sa at avgjørelsen kom som følge av «et antall urovekkende og eskalerende indikasjoner og advarsler» fra Iran.

Men Bolton nevnte ingen spesifikke hendelser som åpenbart ville ha rettferdiggjort amerikanernes avgjørelse om å sende krigsskip og bombefly til Irans dørstokk. Ingen slike hendelser hadde heller blitt rapportert av pressen.

Nå avslører New York Times det de mener er svaret på den militære opptrappingen.

Paramilitære missiler

Iranske paramilitære styrker skal ha plassert missiler om bord på små båter i Persiabukta, ifølge New York Times, som siterer tre anonyme tjenestepersoner.

En del av etterretningen skal være bilder tatt ovenfra, og viser ferdig monterte missiler. Dette skal ha fått deler av de amerikanske sikkerhetsmyndighetene til å frykte et iransk angrep mot deres marineskip i området.

I tillegg skal amerikansk etterretning ha plukket opp «trusler» som skal ha vært rettet mot privat skipsfart og informasjon om potensielle angrep på amerikanske styrker i Irak, skriver avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer