- Beviser at LO-kritikken var uten rot i virkeligheten

Mener hovedverneombudet i LO.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeidstilsynets rapport viser at kritikken mot arbeidsmiljøet i LO var medieskapt, mener hovedverneombudet i LO Børre Pettersen.

- Omtalen og karakteristikken av LO har vært mediekjørt hele tiden, det har jo ikke egentlig hatt rot i LO. Det er veldig bra for oss å få dokumentert det gjennom Arbeidstilsynets inspeksjon og rapport, sier Pettersen til NTB.

- Vi har selvsagt forbedringspunkter, vi som alle andre, og de er vi i full gang med å dekke, legger han til.

Tilsynet slår fast i sin rapport at arbeidsmiljøet i LO er godt og ikke skiller seg fra andre arbeidsplasser. Ingen av de ansatte tilsynet har snakket med kjenner seg igjen i Fougner-utvalgets beskrivelser av en fryktkultur i LO.

- Jeg synes det er en veldig god rapport fra Arbeidstilsynet. Den bekrefter det jeg har visst hele tiden, at arbeidsmiljøet i LO er bra, sier Pettersen.

Arbeidstilsynet gir fire pålegg for å rette på organisatoriske og strukturelle brudd på arbeidsmiljøloven. Disse er LO allerede er i gang med å følge opp, ifølge hovedverneombudet.

- Bruddene er ikke heldig, det er helt klart, og vi må ta dem på alvor. Men vi regner med at en inspeksjon om noen år ikke vil avdekke noe som helst om lovbrudd, sier Pettersen. (©NTB)