ABORTLOVEN:

- Bevisst valg å trekke fram Downs syndrom, selv om dette handler om så mye mer

Silje Bakken kunne selv blitt abortert bort etter § 2c. Nå har hun engasjert seg for å beholde paragrafen som den er.

PROVOSERT: 21 år gamle Silje Bakken har latt seg provosere av abortdebatten som er kommet opp, etter at Erna Solberg gikk ut med at de var villige til å diskutere abortlovens § 2c. Foto: Privat
PROVOSERT: 21 år gamle Silje Bakken har latt seg provosere av abortdebatten som er kommet opp, etter at Erna Solberg gikk ut med at de var villige til å diskutere abortlovens § 2c. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Silje Bakken (21) har den arvelige sykdommen Cystisk Fibrose.

- Jeg kunne blitt abortert bort på bakgrunn av § 2c, skriver hun i et innlegg i Dagbladet.

Til tross for dette har Bakken latt seg provosere av abortdebatten som er kommet opp, etter at Erna Solberg gikk ut med at de var villige til å diskutere abortlovens § 2c.

Paragrafen åpner for at det kan tas abort også etter uke tolv, i tilfeller der det er «stor fare for at barnet kan få alvorlig sykdom, som følge av arvelige anlegg, sykdom eller skadelige påvirkninger under svangerskapet».

- Nytt ord

- Jeg blir veldig provosert over at KrF og høyresiden nå bevisst har begynt å si «Downsparagrafen». Det er et ord som er kommet opp nå, og hvis du søker på det er det ingen treff før oktober 2018. Det er et ord som kommer akkurat nå. Det er problematisk når en vet at 80 prosent av tilfellene der det tas abort etter 2c ikke handler om Downs, sier hun.

Bakken mener det gir et skjevt bilde.

- Jeg tror de fleste er enige om at det er greit å ta abort om et foster mangler hjerne, det snakker en ikke om. Eller som i mitt tilfelle der det kunne vært farlig om min mor fikk et sykt barn til, fordi det kunne gjort meg syk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.