Bevisstløs 17-åring reddet med helikopter etter å ha vært savnet i 21 timer

Hadde ikke med seg verken mat eller drikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 17 år gamle jenta rømte fra sykepleierne fra Ahus som hun var ute og gikk tur med fredag kveld. Følget befant seg da i Østmarka utenfor Lillestrøm.

En massiv leiteaksjon ble satt i gang der blant annet et Sea King-helikopter og mannskap fra Røde Kors ble satt inn i søket.

Ved 16.40-tida i ettermiddag ble jenta funnet av turgåere. Hun var da bevisstløs og ble fraktet rett til Ullevål med et Sea King-helikopter, skriver Romerikes Blad.

- Hun ble funnet i ei steinur, sier Bjørn Jahr, operasjonsleder ved Romerike politidistrikt til Dagbladet. Det er fortsatt uklart hva som forårsaket bevisstløsheten.

Sporet mobilen - Det var et Sea King-helikopter i området med lege om bord. De fløy henne rett til Ullevål slik at dette gikk mye raskere, sier Jahr videre.

Jenta hadde ikke med seg mat eller drikke da hun forsvant. Hvorvidt hun har fått tak i noe av dette underveis er foreløpig ikke kjent.

Jenta hadde med seg en mobiltelefon da hun forsvant. Politiet plukket opp signaler fra denne en gang natt til lørdag.

- Det gir en indiaksjon, men området er såpass stort at det kreves et stort søkearbeid, sa operasjonsleder Arild Ruud til Romerikes Blad lørdag morgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer