Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bevisstløs etter spritfest

Det er fortsatt kritisk for jenta (16) fra Eidskog.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sambygdninger og medelever i Eidskog i Hedmark er bekymret for den 16 år gamle jenta som nå er innlagt på Ullevål sykehus.

Hun ble bragt til Ullevål natt til tirsdag med tegn på alvorlig forgiftning. Til å begynne med trodde legene det kunne være snakk om metanolforgiftning. Men prøver viste at det ikke var tilfelle. Både politiet og legene er nå sikre på at det ikke er metanol, men vet fortsatt ikke hva som er årsaken til at jenta ble kritisk syk.

- Vi er helt sikre på at det ikke er metanol. Vi har sporet opp spriten som ble drukket på festen. Det var hjemmebrent, ikke smuglersprit, sier politiførstebetjent Per Nordli ved Kongsvinger politistasjon.

Minst seks ungdommer drakk av den samme spriten. Noen av de som drakk mest har ikke blitt syke i det hele tatt. To av de som drakk litt av spriten ble syke, men ikke alvorlig. Bare den ene jenta ble kritisk syk.

- Vi er ganske sikre på at det ikke er spriten som har gjort henne syk, sier Nordli.

- Hva kan være årsaken da?

- Den kan være medisinsk. Om det skyldes virus, bakterie eller noe annet, blir ren spekulasjon. Men det er ikke sikkert hun er forgiftet, sier Nordli til Dagbladet.no.

Politiet har avhørt nesten alle som var med på festen. De har ikke klart å avdekke noe uregelmessig, utover at mange av festdeltakerne drakk ulovlig sprit og var altfor unge til å drikke alkohol.

Ullevål sykehus er særdeles sparsomme med opplysninger i saken, men bekrefter fredag morgen overfor Dagbladet.no at jentas tilstand er uforandret og at årsaken til at jenta er syk fortsatt er ukjent.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media