Regnskogen i Amazonas brenner

- Bevisstløst og uansvarlig av Norge

SV-leder Audun Lysbakken mener det er en «skandale» at Norge har inngått en handelsavtale med Brasil mens regnskogen brenner ned.

TRAPPER OPP INNSATSEN: Verdens største regnskog står i brann - nå sender Brasils president inn soldater i kampen mot flammene. Reporter: Geir Jone Karlsen. Video: AP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går kveld tvitret Brasils president, Jair Bolsonari, at landet i dag har «avsluttet forhandlingene mellom Mercosur og EFTA (Norge, Sveits, Island og Liechenstein)».

«Nok en stor seier for vårt handelsdiplomati», skrev han fornøyd videre.

I formiddag bekrefter også Norges næringsminister, Torbjørn Røe Isaksen, at partene har blitt enige om en handelsavtale.

- Handelsavtaler gir økt eksport for norske bedrifter, og de kan bidra til å skaffe arbeidsplasser i hele Norge. Samtidig har avtalen også bestemmelser knyttet til bærekraftig utvikling, klima- og miljøhensyn og arbeidstakerrettigheter. Forpliktelse til bekjempelse av ulovlig hogst er også viktig for oss, sier Røe Isaksen.

Høster kritikk

SV-leder Audun Lysbakken mener det er «en skandale» å inngå en slik avtale mens Amazonas skoger brenner.

- Her har næringsministeren vært bevisstløs og uansvarlig. Stortinget må stoppe denne avtalen. SV vil legge ned forslag om å si nei til avtalen med en gang Stortinget trer sammen, sier Lysbakken i en pressemelding.

Næringsministeren har fått med seg Lysbakkens kritikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.