Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bevisstløst

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«De griper rett ned i gullbeholdningen. Det er nærmest bevisstløst.» Denne kraftsalven kom gallerist Haaken Christensen med overfor aksjonskomiteen, som har prøvd å få omgjort vedtaket om å selge to malerier av Pierre Bonnard fra Henie Onstad Kunstsenter. Her handler det ikke om pengeverdien, men den kulturelle kapitalen som disse markante maleriene representerer. Og spesielt her til lands, hvor franskmannen Bonnards betydning har vært så stor.

Haaken Christensen har vært en hjemlig kapasitet på fransk kunst siden han skrev sin magisteroppgave om Gustave Courbet. Gjennom etableringen av Sal Haaken som et anneks til Henie Onstad Kunstsenter har han også vist deler av sin franske samling der. Med et slikt tett naboskap burde Christensen vært den første det faglig svake styret på Kunstsenteret rådførte seg med, da den famøse ideen om Bonnard-salget ble lansert. Så skjedde ikke, og bekrefter bevisstløsheten.