Beyoncé og «Fifty Shades of Grey» trekkes inn i valgkampen

Beyoncé får skylda for Trumps grisevideo: - Hillary Clinton liker jo språk som «jeg kom for å drepe deg, bitch»

- Dessverre har vi fått en «Fifty Shades of Grey»-kultur i samfunnet vårt.

SKYLDER PÅ BEYONCÉ: Republikaner og Trump-tilhenger Betsy McCaughey er blant flere som har baguatalisert Trumps uttalelser om kvinner i 2005. McCaughey hevdet at Clinton var like ille, ettersom hun liker Beyoncé. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Valgkampen i USA skiftet brått retning da opptaket med Donald Trumps «garderobesnakk» nådde mediene.

Trump har selv beklaget, og delvis bagatelisert opptaket, men republikaneren har slitt på meningsmålingene etter «klå henne i f***a»-opptaket ble kjent. Mange støttespillere har også forlatt hotellmogulen.

Ifølge noen av støttespillerne som fortsatt står ved Trumps side er det Hillary Clinton, Beyoncé og rapmusikk som får skylda for Trumps språkbruk, ikke 70-åringen selv.

Logikken som brukes av enkelte av Trumps støttespillere er at Hillary Clinton er minst like ille - om ikke verre - siden hun liker Beyoncé..

- Hillary Clinton sier at hun synes språket fra opptaket forferdelig, men faktisk så liker hun jo språk som dette: «Jeg kom for å drepe, bitch» og «han knulla meg så godt at jeg dro ræva hans med til Red Lobster», sier Trump-støttespiller Betsy McCaughey til CNN.

- Samme som i rapmusikk

Hun er også tidligere vise-guvernør i delstaten New York.

- De tekstene er fra Beyoncé, som Hillary Clinton har sagt er hennes favorittartist. Hun sier hun idoliserer henne, hevder McCaughey videre.

Teksten er fra Beyoncé-låta «Formation». Hillary Clinton har ved minst én anledning sagt at hun har lyst til å være en like flink president som Beyoncé er artist.

Også Ben Carson, tidligere presidentkandidat for republikanerne, nå Trump-tilhenger, har pekt på rap som syndebukken bak Trumps språkbruk.

- Dette er bare den samme typen språk vi hører i rapmusikk, sa Carson like etter Trump-opptaket ble kjent ifølge The Daily Beast.

Skyldte på «Fifty Shades of Grey»

- JEG VIL SLÅ HAM: Skuespilleren Robert De Niro sparer ikke på adjektivene i sin beskrivelse av Donald Trump. Video: #VoteYourFuture / CNN Vis mer

På CNN på mandag gikk også Trump-tilhenger Scottie Nell Hughes også hevdet Trumps språkbruk ikke gjorde annet enn å gjenspeile sin samtid. Hun gikk også langt i gi filmer som «Twilight» skylda for skandaleopptaket.

- Dessverre har vi fått en «Fifty Shades of Grey»-kultur i samfunnet vårt. Det er ok at menn kan snakke på den måten. 80 millioner utgaver av «Fifty Shades of Grey» er solgt. «Magic Mike» var en kjempepopulær film, og du kan se på den vampyr-trilogien, sa Nell Hughes.

Hun glemmer muligens at «Fifty Shades of Grey» kom i 2011, mens Trumps nå berømte opptak er fra 2005.

En meningsmåling som NBC News og Wall Street Journal gjorde de to døgnene etter at videoen med Donald Trumps griseprat og sjekketips ble publisert i Washington Post fredag, gir demokratene det største forspranget på republikanerne siden oktober 2009.

KLAR FOR TOERN: Oppfølgeren til «Fifty Shades of Grey» skal være premiereklar 10. februar 2017. Se de første offensielle bilde e fra «Fifty Shades Darker» her. Video: Universal Studios Vis mer Vis mer
Slik kan du følge valgthrilleren på dagbladet.no Vis mer