Beyonce ga Kadhafi-penger til jordskjelvofre

Fikk millioner for å synge på nyttårsfesten til sønnen til Kadhafi.

GA BORT PENGENE:  Beyonce Knowles, her på basketkamp, sier hun ga bort pengene hun tjente på å synge for diktatoren sønn. Foto: REUTERS/Danny Moloshok
GA BORT PENGENE: Beyonce Knowles, her på basketkamp, sier hun ga bort pengene hun tjente på å synge for diktatoren sønn. Foto: REUTERS/Danny MoloshokVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den private konserten fant sted på den karibiske øya Saint Barthélemy, der Beyonce ifølge The New York Post stilte opp iført sexy trikot og sang fem sanger for Hannibal Kadhafi og hans venner.

Popstjernen skal ikke ha visst hvem hun sang for, men bedyrer at hun donerte pengene til jordskjelvofre straks hun ble klar over at det var Kadhafi-familien som sto bak.

- Pengene Beyonce fikk for sin opptreden under et privat selskap på Nikki Beach på Saint Barthélemy nyttårsaften 2009, ble donert til hjelpearbeidet etter jordskjelvet i Haiti for over et år siden, opplyser popartistens talskvinne Yvette Noel-Schure.

- Straks det ble kjent at arrangøren var knyttet til Kadhafi-familien, ble det tatt en beslutning om å gi bort pengene til veldedighet, sier hun.

En rekke popstjerner har de siste årene opptrådt i private selskap arrangert av medlemmer av Kadhafi-familien.

Beyonces ektemann, rapperen Jay Z, var også til stede under strandfesten på Saint Barthélemy, sammen med popartisten Usher og Lindsey Lohan.

Mariah Carey og Lionel Ritchie har også latt seg lokke av millionhonorar og stilt opp for den libyske diktatorfamilien, noe de har høstet kritikk for i forbindelse med Gadaffis brutale voldsbruk mot demokratiforkjempere de siste dagene.

Den canadiske popstjernen Nelly Furtado fikk 1 million dollar for å holde en privat konsert for medlemmer av Gaddafi-familien på et luksushotell i Italia i 2007.

Tirsdag kunngjorde Furtado at hun ville donere pengene til veldedighet, men uten å oppgi hvem hun vil tilgodese.

(NTB)