Bhatti advarer Jens Stoltenberg på Facebook

- Utsetter seg, sin familie og Norge som nasjon for fare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
INNLEGGET: Dette skriver Bhatti om Jens Stoltenberg. Foto: Faksimile
RESPEKTERT: Arfan Bhatti har fortsatt en høy stjerne hos mange radikale norske islamister. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
NATO-SJEF: Jens Stoltenberg tar nå over som generalsekretær i Nato. Foto: EPA / NTB scanpix

(Dagbladet): «Jeg vil benytte anledningen til å fraråde Jens Stoltenberg til å innta plassen som øverste sjef for den fremste og mest aggressive krigspart i angrep mot Muslimer (sic) og deres land, nemlig NATOs generalsekretær», skriver Arfan Bhatti i et nytt Facebook-innlegg.

«Ved å innta denne førerseten, vil han nok utsette seg selv, sin familie og ikke minst Norge som nasjon for fare, og vil være en av de fremste mål for Mujahideen», skriver Bhatti i innlegget, som ble publisert på hans Facebook-side i går.

Syria-kriger liker Bhatti ble pågrepet av Pakistans terrorpoliti ISI i januar i fjor og satt fengslet fram til han ble løslatt i slutten av august. Dagbladet er kjent med at Bhatti fortsatt har en høy stjerne i deler av det norske radikale islamistmiljøet. Ifølge TV2 er en 24-årig konvertitt fra Østfold blant de som har trykket «like» på innlegget.

Dagbladet er kjent med at 24-åringen har slåss for Den islamske stat i Syria og Irak i lengre tid, og han har blant annet publisert en rekke bilder fra krigen på sin Facebook-side.

I Facebook-oppdateringen skriver Bhatti også at muslimer er «i sin fulle rett til å forsvare muslimsk liv og land» og «stoppe Allahs fiender i deres korstog mot Islam og muslimer».

- Ingen politisak - Jeg er ikke kjent med innlegget. Det er såvidt jeg vet ingen politisak, skriver Bhattis advokat John Christian Elden i en tekstmelding til Dagbladet.

PST ønsker ikke å kommentere Bhattis innlegg.

Dagbladet har også søkt Stoltenbergs kommunikasjonssjef Trude Måseide - uten hell.

Siterte bin Laden Han skrev nylig også et annet Facebook-innlegg som vekket oppsikt, ifølge Dagen.

«Nå er det opp til hver og en av muslimene til å velge hva de skal gjøre for resten av sitt liv. De må ta av seg de sekulære brillene og se verden gjennom øynene til sharia, de islamske lovene. Jihad, hellig krig, er en plikt, på samme måte som bønn, faste og andre handlinger pålagt enkeltindividet.»

Han la også ut følgende sitat fra Osama bin Laden: «Pass dere for dialog, for det finnes ikke noen mellomvei mellom det rettledede folket og falsknerne».