ANMELDER PST: Arfan Bhatti og hans forsvarer, John Christian Elden, hevder han ikke har fått tilbake beslaget som PST skulle gi tilbake. Foto: Håkon Eikesdal / DAGBLADET
ANMELDER PST: Arfan Bhatti og hans forsvarer, John Christian Elden, hevder han ikke har fått tilbake beslaget som PST skulle gi tilbake. Foto: Håkon Eikesdal / DAGBLADETVis mer

Bhatti anmelder PST for brudd på tjenesteplikten

Hevder han ikke har fått tilbake beslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I vinter ble det kjent at PST etterforsket den kjente islamisten Arfan Bhatti (37) på bakgrunn av funn gjort under en ransakelse i bopelen til Avdyli-familien i fjor sommer. Valon Avdyli (28) og lillebroren Visar Avdyli (25)  ble i dag dømt i den historiske terror-rettsaken.

I bopelen ble det funnet dokumenter og notater i en hvit plastpose. Dokumentene ble knyttet direkte til Bhatti. 

Det ble gjort beslag på Bhattis navnelister over sentrale politikere og offiserer i Forsvaret. Saken ble imidlertid henlagt i april, og begrunnelsen for henleggelsen var at intet straffbart forhold var ansett bevist.
 
Politiets sikkerhetstjeneste besluttet at han fikk tilbake alle hatlistene, våpenmanualer og lignende som var tatt i beslag, sa advokat John Christian Elden til Dagbladet. 

- Har tilbakelevert Ifølge anmeldelsen Dagbladet har fått tak i, hevder Bhatti at han fortsatt ikke har fått tilbake beslaget som ble gjort hos Avdily-familien, og at han nå anmelder dem for å ikke utføre tjenesteplikten.

Kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST mener på sin side at beslaget allerede er tilbakelevert. 

- Beslaget ble tilbakelevert til eieren av bopelen der beslaget ble gjort. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier Hugubakken.

I tekstmelding til Dagbladet hevder imidlertid Bhatti at PST lyver.

- Jeg har ikke mottatt noe beslag som tilhører meg fra PST, ei har Avdyli-familien mottatt noe beslag som tilhører meg. PST bør behandle meg som fritt vilt som de vil, og jeg har derfor anmeldt dem for å ikke å utføre tjenesteplikten, skriver han.

Bhattis forsvarer, John Christian Elden mener også at PST fortsatt ikke har levert tilbake beslaget.

- PST har i lengre tid lovet skriftlig at beslaget skal tilbakeleveres Bhatti. Han har fortsatt ikke fått det, og det er heller ikke utlevert andre, så jeg har fortsatt det slik at Bhatti har anmeldt PST til politiet.

Slaktet PST på Facebook Det er ikke første gang Bhatti raser mot PST. I 2010 skrev han krasse meldinger på PSTs Facebook-sider hvor han anklaget PST for å begå flere lovbrudd.