Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bhatti blir i varetekt

Ville løslates for å se sin syke far.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terrorsiktede Arfan Q. Bhatti (30) blir ikke løslatt fra varetekt for å være sammen med sin syke far, bestemte Oslo tingrett fredag.

Bhatti begjærte seg løslatt for å kunne besøke sin far, som lider av alvorlige lunge- og hjertesykdommer. Faren skal være så syk at han ikke kan bevege seg utenfor hjemmet sitt i Oslo. Av sikkerhetshensyn har Politiets sikkerhetstjeneste (PST) motsatt seg besøk i hjemmet, men er positiv til samvær andre steder.

Oslo tingrett avviste fredag begjæringen fra Bhatti fordi det etter rettens syn ikke er et for alvorlig inngrep overfor mannen som er siktet for planlegging av terrorvirksomhet, inngåelse av forbund om å begå terror og drapsforsøk.

- Retten finner ikke å kunne overprøve de sikkerhetsmessige vurderinger som politiet her foretar, heter det i rettens kjennelse, som konkluderer med at PST skal kunne bestemme hvor Bhatti og faren skal kunne møtes.

(NTB)

VILLE SE SIN SYKE FAR: Men terrortiltalte Arfan Q. Bhatti må belage se på å bli i fengsel Foto: Tomm W Christiansen/Dagbladet
VILLE SE SIN SYKE FAR: Men terrortiltalte Arfan Q. Bhatti må belage se på å bli i fengsel Foto: Tomm W Christiansen/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media