Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bhatti blir løslatt i dag

Elden bekrefter overfor Dagbladet.

SIKTET FOR FAMILIEVOLD: Arfan Bhatti. Foto: Thomas Haugersveen / Dagbladet
SIKTET FOR FAMILIEVOLD: Arfan Bhatti. Foto: Thomas Haugersveen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Arfhan Bhatti er besluttet løslatt, har Borgarting lagmannsrett bestemt.

Det bekrefter advokat John Christian Elden overfor Dagbladet.

Oslo-politiet bekrefter også løslatelsen.

- Politiet tar til etterretning at lagmannsretten ikke mener at det er unndragelsefare. Bhatti vil bli løslatt, skriver Oslo politidistrikt.

- Vi har i dag ferdigstilt etterforskningen i straffesaken mot Bhatti, og sendt den til statsadvokaten for påtalemessig vurdering, sier politiadvokat Trine Dyngeland. Utover dette har vi ingen kommentar.

Bhatti vil nå slippes ut så raskt det lar seg gjøre.

Lagsmannretten skriver i sin kjennelse at de i hovedsak slutter seg til tingrettens vurderinger i går.

- Selv om siktede i politiavhøret 15. januar uttrykte usikkerhet om hvor lenge han nå blir i Norge, uttalte han at han ville bli i landet til saken er klar, dersom den påtaleavgjøres i nærmeste framtid ("En —to- tre-fire-seks måneder.") Det vises videre til at siktede er norsk borger og at han oppgir adressen til sin bror i Oslo, skriver lagmannsretten.

- Etter en samlet vurdering slutter lagmannsretten seg til tingrettens konklusjon om at det ikke foreligger tilstrekkelige holdepunkter som gir grunn til å frykte for at siktede nå vil unndra seg strafforfølgning i saken, skriver lagmannsretten videre.

Politiet ønsket å holde Bhatti, som ble pågrepet da han kom hjem til Norge onsdag, i varetekt de neste fire ukene. Grunnlaget er unndragrelsesfare, at han skal dra fra landet. Bhatti er siktet for familievold fra 2012. Bhatti nekter straffskyld.

Oslo tingrett bestemte i går at Bhatti skulle løslates, men politiet fikk medhold i såkalt oppsettende virkning som betyr at han måtte sitte i politiets varetekt til anken var vurdert av lagmannsretten.

Tidligere i dag leverte Oslo-politiet inn sin anke.

Dagbladet følger saken.