- Bhatti bør reise fra Norge

Arbeiderpartiets Arild Stokkan-Grande mener islamisten Arfan Bhatti snarest bør forlate Norge,

ISLAMIST:   Arfan Bhatti ønsker et islamistisk Norge, hvor landet styres etter Sharia-lover. Dette bildet er fra demonstrasjonen utenfor Stortinget for to uker siden. Bhaatti ledet da nærmere 40 demonstranter som krevde norske soldater ut av Afghanistan. Foto: Thomas Haugersveen / Dagbladet
ISLAMIST: Arfan Bhatti ønsker et islamistisk Norge, hvor landet styres etter Sharia-lover. Dette bildet er fra demonstrasjonen utenfor Stortinget for to uker siden. Bhaatti ledet da nærmere 40 demonstranter som krevde norske soldater ut av Afghanistan. Foto: Thomas Haugersveen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går stod islamisten Arfan Bhatti fram i Dagbladet og krevede at Norge blir en islamsk stat - styrt etter Sharia-lover.

Flere norske politikere har reagert med irritasjon og oppgitthet over Arfan Bhatti.

- Arfan Bhatti er en latterlig komisk figur. En klovn, fastslår Per Sandberg, nestleder i Fremskrittspartiet og leder av Stortingets justiskomite.

Han bør snarest mulig pakke sekken sin og reise til et islamistisk land og bli værende der, sier Per Sandberg,

- For å være helt ærlig, hvor farlig er egentlig denne Arfan Bhatti, han var en mislykket kriminell. Og er nå ikke noe annet enn en mislykket islamsk ekstremist, sier Per Sandberg.

- Reis fra Norge

- Bhatti bør forlate Norge, landet som han forakter. Vi kan ikke utvise ham, fordi han er norsk statsborger. Men når en forakter vårt demokrati, bør han reise til et islamist-land, sier Per Sandberg.

Lederen av Stortingets justiskomite er ikke spesielt bekymret over Arfan Bhatti.

- Jeg formoder at PST har full kontroll på ham. Jeg er mer bekymret over de som ikke er i det offentlige rom, og som er så feige at de ikke tør å stå for det de mener, sier Per Sandberg.

- Vil aldri lykkes
Også Arild Stokkan-Grande, medlem av Arbeiderpartiets gruppestyre på Stortinget, reagerer kraftig på Arfan Bhattis uttalelser til Dagbladet.

- Bhatti sprer frykt og usikkerhet hos folk med sine utsagn om å innføre Sharia-lover i Norge, Men jeg kan berolige alle med at det aldri vil skje. Det er er et paradoks at en person som Bhatti - som forakter vårt demokratiske system - bruker nettopp vårt system i et forsøk på å undergrave demokratiet. Det vil han aldri lykkes med, sier Arild Stokkan-Grande.

- Jeg er glad for at vanlige muslimer tar avstand fra disse ytringene. Norge skal være stolte av at norske muslimer nå har stilt seg i fremste rekke for å bekjempe ekstreme krefter i vårt land, sier Arbeiderparti-politikeren.

Stokkan-Grande er enige med Per Sandberg om at Arfan Bhatti snarest bør reise fra Norge.

- Jeg oppfordrer Arfan Bhatti til å pakke sakene sine og reise til et land med sine holdninger, sier Arild Stokkan-Grande.

- Kan ikke renvaskes
André Oktay Dahl, Høyres justispolitiske talsmann på Stortinget, karakteriserer Arfan Bhatti slik:

- Bhatti er en vanekriminell. Hvis han skal vaske seg ren overfor sin Gud må han finne på ganske mye annet enn det han gjør nå. Jeg er ikke sikker på at han har nok år igjen til å rekke det.

- Bhatti fortjener egentlig total taushet i det offentlige rom, sier André Okay Dahl.

- REIS: Arbeiderpartiets Arild Stokkan-Grande mener Arfan Bhatti snarest bør forlate Norge.
- REIS: Arbeiderpartiets Arild Stokkan-Grande mener Arfan Bhatti snarest bør forlate Norge. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer