- I PAKISTAN: Dette bildet viser at Arfan Bhatti er i Pakistan, ifølge den svenske journalisten Per Gudmundson.
- I PAKISTAN: Dette bildet viser at Arfan Bhatti er i Pakistan, ifølge den svenske journalisten Per Gudmundson.Vis mer

- Bhatti bør umiddelbart pågripes hvis han returnerer til Norge

Ulf Leirstein (Frp) frykter Bhatti nå får god våpentrening som kan brukes i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den svenske journalisten Per Gudmundson publiserte i dag bilder av Arfan Bhatti med våpen.

Ulf Leirstein (frp) i Stortingets justiskomite mener bildene viser at Bhatti er villig til å sette makt og handling bak sine ord.

- Bhatti bør umiddelbart pågripes hvis han returnerer til Norge. Disse bildene som PST nå bekrefter er Bhatti, viser det FrP har sagt i lang tid, at denne mannen fort kan ty til våpen, sier Leirstein.

Leistein har tidligere anmeldt lederen av den islamistiske gruppa Profetens Ummah for å ha hjulpet unge menn å reise til Syria for å krige.

Alvorlig Afran Bhatti er også medlem av gruppa. Bhatti er straffedømt åtte ganger, for blant annet knivstikking og skyting. I 2008 ble han funnet skyldig i medvirkning til skyting mot den Det mosaiske trossamfunnets synagoge i Oslo.

- Jeg er veldig kritisk til at denne grupperingen reiser ned dit for å krige, og disse bildene viser med tydelighet at det er alvorlig, sier Leistein.

BØR PÅGRIPES: Ulf Leirstein mener Arfan Bhatti bør pågripes umiddelbart om han returnerer til Norge. Her sammen med Siv Jensen. Foto: Jacques Hvistendahl
BØR PÅGRIPES: Ulf Leirstein mener Arfan Bhatti bør pågripes umiddelbart om han returnerer til Norge. Her sammen med Siv Jensen. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

- Bildene handler nok også litt om imagebygging, og jeg synes det er direkte respektløst med tanke på hva som skjedde i Norge 22. juli i fjor.

Fortgang i lovgivning André Oktay Dahl (Høyre) i Stortingets justiskomite reagerer også på bildene av en bevæpnet Bhatti.

- Vi forutsetter at PST følger ham ekstremt nøye. Hvis de føler at de ikke har kontroll på ham må de komme til Stortinget informere om det, sier Oktay Dahl.

Han ønsker også at justisminister Grete Faremo skal få fortgang i arbeidet med lovforslaget som vil gjøre forhold rundt soloterrorisme straffbart.

- Slik han vi hindre at denne personen, som har vært kriminell stort sett hele livet, ikke får anledning til å påvirke andre.

- Regjeringen må så fort som mulig komme til Stortinget med lovendringsforslaget slik at vi kan få vedtatt dette. Dette lovendringsforslaget har allerede vært ute på høring, og det eneste som gjenstår nå er at Stortinget kan få det til behandling. Det skulle skjedd for lenge siden, og nå forventer jeg at dette blir lagt fram, sier Leirstein.

Nyere bilder Kilder bekrefter overfor Dagbladet at bildene av Bhatti er av nyere dato, men skal ha sirkulert en tid i visse miljøer før de i dag ble kjent for offentligheten.

- ALVORLIG: Stortingsrepresentant André Oktay Dahl (H) ønsker fortgang i behandlingen av lovforslaget som vil gjøre forhold rundt soloterrorisme straffbart etter å ha sett bildene av en bevæpnet Arfan Bhatti. Foto: Truls Brekke / Dagbladet
- ALVORLIG: Stortingsrepresentant André Oktay Dahl (H) ønsker fortgang i behandlingen av lovforslaget som vil gjøre forhold rundt soloterrorisme straffbart etter å ha sett bildene av en bevæpnet Arfan Bhatti. Foto: Truls Brekke / Dagbladet Vis mer

Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) bekrefter overfor Dagbladet at det er Bhatti som er avbildet.

- Vi kjenner til disse bildene, men PST kan utover dette ikke kommentere hva vi vet eller eller ikke vet i en slik sak, sier informasjonssjef Martin Bernsen i PST til Dagbladet.

MED VÅPEN: Det svenske journalisten Per Gudmundson publiserte i dag bilder av Arfan Bhatti med våpen.
MED VÅPEN: Det svenske journalisten Per Gudmundson publiserte i dag bilder av Arfan Bhatti med våpen. Vis mer