Arkivfoto: John T. Pedersen / Dagbladet
Arkivfoto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Bhatti dømt til fengsel for familievold

Slo barna i forbindelse med koranlesning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Arfan Bhatti er i Oslo tingrett dømt til ti måneders fengsel, hvorav fire måneder betinget, for gjentatt vold mot to av sine barn.

Den straffedømte 38-åringen ble dømt etter familievoldparagrafen i Straffeloven.

«Volden er ikke av den groveste og det er som det fremgår foran et begrenset antall ganger retten finner å kunne legge til grunn som bevist at tiltalte har slått barna. Når retten likevel finner at man ikke ligger i den nedre grensen for anvendelsen av straffeloven § 219 første ledd er det på grunn av den sammenheng volden har vært utøvd i. Den har vært utøvd i forbindelse med at barna har blitt hørt i Koranen nesten daglig. Det betyr at de to barna i en periode på ca et halvt år har levd i en nesten daglig frykt for å bli straffet fysisk.», heter det i dommen. 

Retten fant det også bevist utover enhver rimelig tvil at Bhatti ved én anledning i 2012 slo sin daværende kone til blods mens barna var hjemme.

I tillegg til fengselsstraffen må Bhatti, om dommen blir stående, betale 60 000 kroner i oppreisning til hver av barna.

Frikjent for politivold Tiltalen omfattet også vold mot politiet under den dramatiske pågripelsen i Oslo i april 2012, men Bhatti ble frikjent på dette punktet. På grunn  av det som viste seg å være en feilaktig våpenmistanke var politiet mannsterke og bevæpnet med automatvåpen da de omringet Bhattis og dro ham ut av den.

«Det hele går så fort at tiltalte ikke har noen mulighet til å "medvirke". Han blir dratt ut av bilen i løpet av noen sekunder. Å "stritte i mot" i en slik situasjon kan etter rettens mening ikke anes som å øve vold mot offentlig tjenestemann», skriver tingretten.

- Bhatti er glad for frifinnelsen for påstått vold mot gutta i Beredskapstroppen, og tar betenkningstid når det gjelder dommen forøvrig, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet i ettermiddag.

Det var familievoldssaken som var begrunnelsen for at Bhatti ble pågrepet da han etter langvarig opphold og fengsling i Pakistan ankom Gardermoen 14. januar i år. Denne uka ble det kjent at Bhatti igjen har dratt fra Norge, bare noen dager før familievoldsdommen var klar, men dette skal dreie seg om en ferie i Hellas.

- Jeg var kjent med at han ville forlate Norge for noen dager. Min klient har verken reiseforbud, eller utreiseforbud. Han har valgt å ta en ferietur slik mange andre nordmenn gjør, sa Elden til Dagbladet på mandag.

Erkjente ikke straffskyld Bhatti var kortklipt og nybarbert da han møtte i Oslo tingrett 16. mars, etter å ha holdt seg unna offentligheten etter at han kom hjem fra Pakistan og ble løslatt. 

I retten måtte han svare for anklager om vold mot sine egne barn begått for drøye tre år siden

- Ikke skyldig, svarte Bhatti dommeren tre ganger da de ulike tiltalepostene ble lest opp i 09-tida.

Ifølge familievoldtiltalen slo den straffedømte 38-åringen de to barna gjentatte ganger i ansiktet, hodet og ryggen med hånden og en tørkerullholder i metall mens han hørte dem i lesing av Koranen. Dette skal ha skjedd fra høsten 2011 til våren 2012. 

Selv om Bhatti nektet straffskyld, har han bekreftet å ha utført legemsfornærmelser mot barna.

- Det er på det rene at han under koranlesning har benyttet en metode som kan kalles å gi ris, men jeg vil understreke at det er politiet og ikke han som kaller dette disiplinering, sa 38-åringens forsvarer, advokat John Christian Elden i sitt innledningsforedrag.