MÅ GJERNE FLYTTE:  Raja mener Bhatti gjerne må flytte til Saudi Arabia, dersom han vil føle islamisme på kroppen og se hva konsekvensene blir av å begå kriminalitet der. 
Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
MÅ GJERNE FLYTTE: Raja mener Bhatti gjerne må flytte til Saudi Arabia, dersom han vil føle islamisme på kroppen og se hva konsekvensene blir av å begå kriminalitet der. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/DagbladetVis mer

- Bhatti er over grensa til det latterlige

Venstre-politiker Abid Raja synes det hadde vært bedre om Bhatti forble kriminell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Abid Raja synes ikke Arfan Bhatti er verdt spalteplassen, og oppfordrer muslimer til å tale ham i mot og ta avstand fra hans holdninger.

- Norge bør få med seg at dette er en mann med fortid som notorisk kriminell. Og han har ikke levd et liv etter muslimsk lære. Så dette blir over grensa til det latterlige, sier Abid Raja til Dagbladet.

- Dra til Saudi Arabia Raja mener Bhatti gjerne må flytte til Saudi Arabia, dersom han vil føle islamisme på kroppen.

- Han kan jo prøve seg på å demonstrere mot myndighetene i Saudi Arabia og ta den torturen det gir. Eller han kan prøve å begå kriminalitet der, så får han se om han har hendene i behold etterpå. Det er et paradoks at Bhatti bruker de demokratiske rettighetene Norge gir til å prøve å kvitte seg med disse rettighetene, sier Raja.

Venstrepolitikeren vil egentlig ha seg frabedt Bhattis meninger.

- Det ville vært bedre om han hadde forblitt kriminell. Nå er han enda farligere fordi han er blitt en ekstremist, sier Raja.

Holdt apell Under en demonstrasjon foran Stortinget 20. januar, krevde Bhatti at Norge umiddelbart må komme med et vedtak om å trekke norske soldater ut av Afghanistan.

- Hvis ikke, må det norske folk være klar over at deres sikkerhet fortsatt vil være truet. Hvis sikkerhet er kjært for dere, bør dere komme med et opprop om å trekke soldatene ut. Dette er ikke en trussel, men en advarsel til deres eget beste, sa Arfan Bhatti.

Abid Raja reagerte sterkt på Bhattis utsagn fra den provisoriske talerstolen.

- Bhatti representerer garantert ikke flere enn de 20 som møtte opp. Og han er først om fremst en mann med et langt, kriminellt rulleblad, han ble religiøs først for noe år siden. Å anlegge skjegg gjør ham ikke til en religiøs autoritet. En god muslim er en som ikke begår kriminelle handlinger.

- Tror på samarbeid
Islamsk Råd lar Bhattis utsagn stå for hans regning.

- IRNs arbeid verdsettes av våre medlemmer og en stor majoritet av muslimer. Vi ser viktigheten av å forvalte vårt ansvar som en paraplyorganisasjon for muslimer i Norge. Vi tror på samarbeid, dialog og harmonisk sameksistens, og ønsker ikke å kommentere marginale synspunkter med svak forankring, sier generalsekretær Mehtab Afsar i Islamsk Råd