Bhatti erkjenner trusler, men nekter for drapsforsøk

Arfan Q. Bhatti (32) nektet skyld for drapsforsøk mot en tidligere T5PC-topp da han nok en gang måtte møte i retten tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Det er restene av det som en gang var en omfattende tiltale for terrorvirksomhet og drapsforsøk som Borgarting lagmannsrett skal ta stilling til. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og påtalemyndigheten har lidd nederlag på nesten alle punkter i saken, men har opprettholdt tiltalen for det de mener var et drapsforsøk mot en tidligere topp i pyramideselskapet T5PC i 2006.
- Skulle bare skremme

Bhatti på sin side nekter for at han forsøkte å drepe noen, og hevder han foretok en kontroll av huset før han skjøt, nettopp for å unngå at noen kom til skade natt til 10. august. Huset, og en bil som også ble beskutt, tilhørte mannens mor, og hun var hjemme da de ti skuddene ble avfyrt mot huset i Asker.

- Målet var å skremme ham til å betale, ikke skade noen. Hvis målet hadde vært å skade noen, så ville det ikke vært noe poeng i å undersøke på forhånd, sa Bhatti i retten.

Aktor Kristian Nicolaisen er trygg på at saken denne gangen kan avsluttes. Det er andre gang lagmannsretten skal vurdere det påståtte drapsforsøket. I alt har Bhatti vært i retten fem ganger i den samme saken.

I fjor ble han dømt til åtte års forvaring for drapsforsøket og flere andre rettskraftige forhold som tidligere var blitt avgjort i Oslo tingrett.

Siste runde?

- Jeg regner med at den avsluttes nå, og at skyldspørsmålet blir avgjort. Det var en utilstrekkelig begrunnelse forrige gang som gjorde at saken havnet i Høyesterett. Nå regner jeg med at utfallet blir det samme, og at det i høyden blir en liten reaksjonsrunde i Høyesterett, sier Nicolaisen til NTB.

Han vil ikke si noe om hva slags straffepåstand han vil be retten om dersom Bhatti blir kjent skyldig av juryen. Saken avsluttes trolig allerede torsdag.

Bhattis forsvarer, advokat John Christian Elden, er derimot ikke like sikker på at saken vil få samme utfall som forrige gang. I retten forsøkte han nettopp å få Bhatti til å forklare for juryen at han kontrollerte åstedet grundig, nettopp for å forsikre seg om at det ikke var noen i huset før han beskjøt det.

Misligholdt lån

Bakgrunnen for skytingen med både maskinpistol og revolver skal ha vært et misligholdt lån på 75.000 kroner mellom flere aktører i gråmarkedet. Da pengene ikke ble tilbakebetalt innen fristen og lånet på kort tid hadde vokst til 300.000 kroner, ble Bhatti trukket inn av långiveren for å «ordne opp».

- Hadde du den gang noen oppfatning om hvorfor eiendommen til din mor var blitt beskutt? spurte aktor Kristian Nicolaisen den selvtitulerte konsulenten da han vitnet i retten.

- Jeg hjalp en venn og lånte 75.000 kroner, svarte 42-åringen som til daglig er bosatt i Spania.

Mannen ga et broket bilde i retten, med forklaringer om pengestrømmer på kryss og tvers og krav som bare ble større og større. Kontakten som hadde lånt ut pengene, fikk en slump penger, men ikke nok til at han slettet gjeldskravet.

- Han fikk 130.000-140.000 kroner pluss et gjeldsbrev på 60.000 kroner som en kamerat hadde gitt meg, og en klokke som jeg hadde til en verdi av 50.000-60.000 kroner, sa offeret som hilste gemyttlig på Bhatti da han ankom retten.

(NTB)