Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bhatti framstilles for fengsling

Oslo-politiet vil forsøke å fengsle islamisten Arfan Bhatti i dag.

VARETEKT:  Oslo-politiet framstiller Arfan Bhatti for varetektsfengsling i dag klokken 15.00 i Oslo tingrett.
Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
VARETEKT: Oslo-politiet framstiller Arfan Bhatti for varetektsfengsling i dag klokken 15.00 i Oslo tingrett. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet får bekreftet at Oslo-politiet forsøker å få Arfan Bhatti varetektsfengslet.

Han blir i dag klokken 15.00 framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett.

Etter vel to år i Pakistan kom islamisten Arfan Qadeer Bhatti (37) til Norge onsdag ettermiddag. Han ble umiddelbart pågrepet av politiet, da han kom ut av flyet fra Lahore.

Politiet mener at den fryktede islamisten skal unndra seg straff, etter at han er siktet for en familievoldssak i 2012. Bhatti skulle i februar 2013 møtt til avhør hos politiet på Stovner. Men han satt da fengslet hos etterretningspolitiet i Pakistan.

Informasjonsavdelingen i Oslo-politiet opplyser at årsaken til at Bhatti framstilles for varetekt er at de frykter at han skal forsøke å unndra seg straff.

Dagbladet får opplyst av informasjonsrådgiver Roar Hanssen i Oslo-politiet at Bhatti er siktet for familievold og trusler.

Advokat John Christian Elden som har vært Arfan Bhattis faste forsvarer i over 20 år, reagerer på at politiet framstiller Bhatti for varetektsfengsling.

- Å påberope unndragelse for en siktelse fra 2012 er mildt sagt søkt, sier advokat Elden til Dagbladet.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) frykter at Bhatti og andre hjemvendte ekstremister kan bidra til å gjøre det radikale miljøet i Norge mer ekstremt.

- Det er åpenbart at personer som har vært ute og som kan virke som inspiratorer i Norge, vil bidra til å gjøre situasjonen enda mer krevende, sier justisministeren til Aftenposten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media