FORNØYD:  Forsvarer  Jon Christian Elden og voldsdømte Arfan Bhatti før ankesaken mot Bhatti startet i Borgarting lagmannsrett i Oslo mandag. I ettermiddag kom kjennelsen. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
FORNØYD: Forsvarer Jon Christian Elden og voldsdømte Arfan Bhatti før ankesaken mot Bhatti startet i Borgarting lagmannsrett i Oslo mandag. I ettermiddag kom kjennelsen. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIXVis mer

Bhatti frifunnet for fire drapsforsøk

Men kjent skyldig i et annet i Borgarting lagmannsrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tiltalte Arfan Q. Bhatti ble i Borgarting lagmannsrett frifunnet for fire drapsforsøk.

Han ble imidlertid kjent skyldig for skuddene mot huset til en T5PC-topp i Bærum i august 2007.
I Oslo tingrett ble han dømt for fire drapsforsøk og frifunnet for ett. I lagmannsretten ble det altså omvendt.

- Bhatti er dømt i samsvar med sin egen forklaring, dog slik at lagretten så mer alvorlig på forholdet i Asker enn det vi gjorde. Det viktigste for Bhatti er at han er blankt frifunnet for et forhold han nektet for å ha noe med å gjøre overhodet, sier forsvarer John Christian Elden til Dagbladet.no.

Forsvarer Elden sier seg fornøyd med frifinnelsen.
- Vi er godt fornøyd med at han ble frifunnet blankt i saken som han hadde nektet straffeskyld for. Det andre forholdet har han hele tiden erkjent, og spørsmålet var om det skulle kalles trusler  eller drapsforsøk, og vi tar lagrettens avgjørelse til etterretning.

Bhatti sto tiltalt sammen med to andre da Norges første terrorsak startet i Oslo tingrett 31. mars i fjor. Den gang ble han frikjent for terrortiltalen.
Han ble dømt for ett drapsforsøk og ett tilfelle av trusler.
Bhatti anket dommen for drapsforsøk, mens påtalemyndigheten anket frifinnelsen for det de mente var et annet drapsforsøk.
Ankesaken startet i Borgarting lagmannsrett mandag 16. februar.

- Dette er en slags midt på treet-løsning. Han ble frifunnet for drapsforsøket han anket og kjent skyldig i det påtalemyndigheten var et drapsforsøk, sier aktor Kristian Nikolaisen til Dagbladet.no.

I tingretten ble Bhatti dømt til åtte års forvaring. I morgen starter straffeutmålingsprosedyrene i lagmannsretten.
Før ankesaken startet sa aktor Nicolaisen at han ville opprettholde kravet om forvaring selv om terroranklagen ble frafalt.

- I utgangspunktet er dette en sak basert på det samme som han ble dømt for i tingretten, så det kan ikke være noe overraskelse om det kommer en ny forvaringsdom, sa Nikolaisen til NTB.