Bhatti frikjent i Pakistan - men arrestert av etterretningen igjen

To pakistanske domstoler har nå frikjent Arfan Bhatti. Da han skulle spasere ut av rettssalen, ble han igjen arrestert av den fryktede pakistanske militære etterretningen.

BHATTI FRIKJENT :  Advokat John Christian Elden bekrefter at Arfan Qadeer Bhatti ble arrestert på ny, etter at to sivile domstoler i Pakistan slo fast at det ikke var grunnlag for å mistenke den norske islamisten for kriminalitet eller for å ha knyttet kontakter med terrorister.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
BHATTI FRIKJENT : Advokat John Christian Elden bekrefter at Arfan Qadeer Bhatti ble arrestert på ny, etter at to sivile domstoler i Pakistan slo fast at det ikke var grunnlag for å mistenke den norske islamisten for kriminalitet eller for å ha knyttet kontakter med terrorister. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Arfan Qadeer Bhatti (36) forsvant sporløst i Pakistan 7. januar i fjor. Etter flere måneder ble det avdekket at islamisten som er født og oppvokst i Norge var arrestert av den mektige og fryktede pakistanske etterretningsorganisasjonen ISI - The Directorate for Inter-Services Intelligence.

I fjor høst ble det dokumentert at den kjente norske islamisten satt i et hemmelig militært fengsel i Pakistan, og at han var dømt til seks års fengsel.

Hemmelig fengslet Bhatti har vært anklaget for kriminell virksomhet og for å ha knyttet terrorkontakter i forelderens hjemland - Pakistan.

Myndighetene i Pakistan nektet først for at den norske statsborgeren satt fengslet i landet. Det var TV 2 som først kunne fortelle at Arfan Qadeer Bhatti likevel satt fengslet i Pakistan. Da hadde han sittet et halvt år i det militære fengselet uten at norske myndigheter hadde funnet ham.

En militær domstol - en kommandat i den militære pakistansk etterretningstjenesten - dømte den norske statsborgeren til fengsel i seks år i fjor. Domstolen fant Bhatti skyldig etter anklagene om alvorlig kriminalitet og angivelige terrortilknytning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.