Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bhatti har ingen planer om å bli værende i Norge

Advokat John Christian Elden sier 38-åringen vil returnere til Pakistan.

PÅGREPET:  Arfan Bhatti ble onsdag pågrepet av politiet på Gardermoen. Dette bildet er tatt i forbindelse med en demonstrasjon mot Norges engasjement i Afghanistan i 2012. Foto:John T. Pedersen / Dagbladet
PÅGREPET: Arfan Bhatti ble onsdag pågrepet av politiet på Gardermoen. Dette bildet er tatt i forbindelse med en demonstrasjon mot Norges engasjement i Afghanistan i 2012. Foto:John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Arfan Qadeer Bhatti ble i dag pågrepet av politiet på Gardermoen. Da Pakistan International Airlines rute PK752 landet på Gardermoen i ettermiddag, sto flere politifolk utenfor flydøra og ventet på 38-åringen.

Årsaken til pågripelsen er en pågripelsesbegjæring fra Stovner politistasjon fra 2013, forbindelse med en tidligere familievoldssak.

Det ble utferdiget en pågripelsesbeslutning da Bhatti ikke møtte som avtalt til et avhør i saken.

- Vil returnere til Pakistan Like før jul i 2012 reiste Arfan Bhatti fra Norge. I januar 2013 ble han meldt savnet. Først sommeren 2013 ble det konstatert fra norske myndigheter at den norske statsborgeren satt arrestert i Pakistan, og at etterretnings- og terrorpolitiet i Pakistan hadde pågrepet ham.

- I forrige uke mottok Bhatti et brev fra innenriksministeriet i Pakistan, hvor han ble gjort oppmerksom på at han nå var tatt av terrorlista til pakistanske og amerikanske myndigheter. Og at han fritt kunne reise med fly, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet.

- Bhatti har tidligere uttalt at han ikke vil tilbake til Norge?

- Han kom hjem til Norge for å besøke familien. Han har ingen planer om å bli værende her, og vil etter planen returnere til Pakistan, sier Elden, som siden tidlig på 90-tallet har vært Bhattis faste forsvarer.

Broren til Bhatti er imidlertid av en annen oppfatning.

- Han ønsker å komme tilbake for å bosette seg og begynne å arbeide. Det var det han sa til meg i alle fall, sier broren til VG.

Nekter straffskyld Bhatti skulle i februar 2013 ha møtt til et avhør ved politistasjonen, etter at han ble siktet for vold mot sin tidligere kone. Men da avhøret skulle gjennomføres, satt  islamisten fengslet hos den militære etterretningen i Pakistan.

Han ble i januar 2013 pågrepet av det fryktede pakistanske etterretnings- og terrorpoliti ISI (Inter-Services Intelligence). Høsten 2013 ble Bhatti dømt til seks års fengsel av en militær domstol. Angivelig for å ha hatt kontakt med Taliban. I august 2014 ble Bhatti overraskende løslatt, og har siden oppholdt seg i Pakistan.

Torsdag vil etterforskere fra Stovner politistasjon avhøre Bhatti om familievoldssaken. John Christian Elden sier til Dagbladet at han forventer at Bhatti deretter blir løslatt.

- Hvordan stiller Bhatti seg til anklagene om at han skal ha brukt vold mot sin tidligere kone?

- Han avviser dette, og nekter straffeskyld, sier advokat Elden.

- Sikkerhetspolitiet har bekreftet overfor meg at de ikke har noen pågående sak mot Bhatti. Derfor formoder jeg at han blir løslatt, sier advokat Elden til Dagbladet.

Etter det Dagbladet kjenner til skal PST og Oslo-politiet har i flere dager vært klar over at Bhatti var på vei hjem til Norge.