Bhatti i fengslingsmøte

Fremstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett nå.

ARFAN BHATTI:  
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
ARFAN BHATTI: Foto: Terje Bendiksby / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Arfan Bhatti (31) ble pågrepet for brudd på meldeplikten i går. I dag er han i fengslingsmøte i Oslo tingrett.

Pågripelsen skjedde bare tolv dager etter at han slapp ut fra fengsel.

- Ja, han er pågrepet for noen minutter siden. Han ble pågrepet i samarbeid med Oslo politidistrikt, sa informasjonssjef i PST, Martin Bernsen, til Dagbladet i går.

- Han ble pågrepet fordi han har brutt meldeplikten, og vil framstilles for varetektsfengsling i morgen, bekrefter Bernsen.

For to uker siden opphevet Høyesterett den siste drapsforsøksdommen mot ham, i tillegg til at lagmannsretten avviste videre fengsling, og han slapp ut.

Bhatti er ilagt daglig meldeplikt for politiet fram til den siste straffesaken. Den dreier seg om skadeverk på andres bolig - og det er denne meldeplikten han nå har brutt.

Forsvarer Elden var i går ikke spesielt imponert over politiets måte å håndtere klienten på.

- Vi syns dette er en voldsom overreaksjon fra sikkerhetspolitiets side. Selv om han glemte en meldeplikt i går, kunne de bare ringt ham og minnet ham på det. I stedet valgte de å reise hjem til ham og hente ham. Det hadde ikke skjedd med noen andre, og er ikke vanlig praksis. Hvis ikke PST løslater ham i kveld får vi snakke med dommeren i morgen.

Bhatti ble pågrepet i sitt eget hjem, men forsvarer Elden sier det hele gikk rolig for seg.

- Det var en helt rolig og grei pågripelse, og han opplevde at politiet som kom beklaget at de måtte ta ham med, men de handlet på ordre fra sikkerhetspolitiet.