Bhatti kan få rekord-erstatning

Islamisten Arfan Bhatti kan bli en rik mann. Han mener norske myndigheter har brutt norsk lov og gitt opplysninger om ham til flere hemmelige utenlandske tjenester.

ISLAMIST :  Arfan Q. Bhatti ber nå EOS-utvalget granske om norske myndigheter har gitt informasjon om ham til utenlandske hemmelige tjenester. Foto: John T. Pedersen
ISLAMIST : Arfan Q. Bhatti ber nå EOS-utvalget granske om norske myndigheter har gitt informasjon om ham til utenlandske hemmelige tjenester. Foto: John T. Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Islamisten Arfan Q. Bhatti (39) blir karakterisert som Norges farligste mann, Tidligere tungt belastet kriminell, og nå en lederskikkelse i det ekstreme radikaliserte islamist-miljøet i Norge.

I hele 21 måneder satt Bhatti fengslet i Pakistan. I sju av månedene ble han holdt fanget, uten at noen visste hvor han var.

Familien til Arfan Q. Bhatti meldte ham savnet. De fryktet at han var tatt av de fryktede etterretningstjenestene Inter-Service Bureau (ISI), Intelligence Bureau (IB) eller Military Intelligence (MI). Bakgrunnen for familiens frykt var Arfan Bhattis fortid i Norge, og som de skriver i henvendelsen til Utenriksdepartementet: «fremstilling i media».

Fanget under jorda Etter hva Dagbladet kjenner til var det en av de hemmelige sikkerhetstjenestene (trolig MI) i Pakistan som holdt mannen som er født og oppvokst i Norge fanget.

- Ingen kommentar, er det eneste Bhatti vil si til Dagbladet om de sju månedene han ble holdt innesperret under jorda av en av de fryktede hemmelige tjenestene i Pakistan.

Etter at Bhatti i fjor ble løslatt, og fikk reise hjem til Norge, har hans faste forsvarer gjennom snart 25 år — advokat John Christian Elden — bedt norske myndigheter om svar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer