Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bhatti meldt savnet i Pakistan

Etter to uker uten livstegn.

I november ble det publisert bilder som viser Bhatti poserende med våpen, sannsynligvis et sted i grenseområdet mellom Pakistan og Afghanistan.
I november ble det publisert bilder som viser Bhatti poserende med våpen, sannsynligvis et sted i grenseområdet mellom Pakistan og Afghanistan. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Familien har meldt islamisten Arfan Bhatti (35) savnet gjennom Utenriksdepartementet (UD), melder VG, som skriver at han reiser i Taliban-styrte områder.

Verken de - eller andre som står ham nær - skal ha hørt fra ham på over to uker.

- Jeg har ikke hørt et ord fra Bhatti siden 7. januar. Det er unormalt at han ikke tar kontakt, sier Bhattis advokat John Christian Elden, som har rådet familien til å melde ham savnet, til VG.

Etter hva Dagbladet får opplyst var PST ukjent med at Arfan Bhatti var savnet, til familien i Norge tok kontakt med Utenriksdepartementet. De ikke mottatt informasjon om hva som kan ha skjedd.

Kommunikasjonsrådgiver Veslemøy Salvesen i Utenriksdepartementet sier de ikke kommenterer savnetmeldinger i utlandet av personvernhensyn.

- Jeg har ikke hørt snakk om her i huset at hans advokat skal ha kontaktet UD i dag, sier Salvesen til Dagbladet ved 22.30-tiden onsdag.

Departementet sier til VG at de vil sende meldingen videre til den norske ambassaden i Pakistan, hvor Bhatti har oppholdt seg.

I november i fjord ble det offentliggjort hvor han poserer med våpen i det som sannsynligvis er grenselandskapet mellom Pakistan og Afghanistan. Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) bekreftet da overfor Dagbladet at det er Bhatti som er avbildet.

Bhatti er straffedømt åtte ganger, for blant annet knivstikking og skyting. I 2008 ble han funnet skyldig i medvirkning til skyting mot den Det mosaiske trossamfunnets synagoge i Oslo.

Han er medlem av den islamistiske gruppa Profetens Ummah, i likhet med islamisten Ubaydullah Hussain (27). Sistnevnte hyllet nylig terrorangrepet mot våtgassanlegget i In Amenas i Algerie.

«Måtte Allah swt [Allah den høyeste] belønne våres brødre med den største og beste Paradiset og drive fiender av Islam ut av våres land og utslette dem. Amiin.» skrev Hussain i en statusoppdatering på Facebook.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!