Bhatti meldt savnet i Pakistan

Etter to uker uten livstegn.

I november ble det publisert bilder som viser Bhatti poserende med våpen, sannsynligvis et sted i grenseområdet mellom Pakistan og Afghanistan.
I november ble det publisert bilder som viser Bhatti poserende med våpen, sannsynligvis et sted i grenseområdet mellom Pakistan og Afghanistan. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Familien har meldt islamisten Arfan Bhatti (35) savnet gjennom Utenriksdepartementet (UD), melder VG, som skriver at han reiser i Taliban-styrte områder.

Verken de - eller andre som står ham nær - skal ha hørt fra ham på over to uker.

- Jeg har ikke hørt et ord fra Bhatti siden 7. januar. Det er unormalt at han ikke tar kontakt, sier Bhattis advokat John Christian Elden, som har rådet familien til å melde ham savnet, til VG.

Etter hva Dagbladet får opplyst var PST ukjent med at Arfan Bhatti var savnet, til familien i Norge tok kontakt med Utenriksdepartementet. De ikke mottatt informasjon om hva som kan ha skjedd.

Kommunikasjonsrådgiver Veslemøy Salvesen i Utenriksdepartementet sier de ikke kommenterer savnetmeldinger i utlandet av personvernhensyn.

- Jeg har ikke hørt snakk om her i huset at hans advokat skal ha kontaktet UD i dag, sier Salvesen til Dagbladet ved 22.30-tiden onsdag.

Departementet sier til VG at de vil sende meldingen videre til den norske ambassaden i Pakistan, hvor Bhatti har oppholdt seg.

I november i fjord ble det offentliggjort hvor han poserer med våpen i det som sannsynligvis er grenselandskapet mellom Pakistan og Afghanistan. Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) bekreftet da overfor Dagbladet at det er Bhatti som er avbildet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer