MISTENKT FOR ALVORLIG KRIMINALITET:  Pakistanske myndigheter mistenker angivelig Arfan Bhatti for alvorlig kriminalitet . Foto: Privat
MISTENKT FOR ALVORLIG KRIMINALITET: Pakistanske myndigheter mistenker angivelig Arfan Bhatti for alvorlig kriminalitet . Foto: PrivatVis mer

- Bhatti mistenkt for alvorlig kriminalitet

Pakistanske myndigheter til norsk ambassade.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VG skriver at pakistanske myndigheter opplyser til den norske ambassaden i Islamabad at Arfan Bhatti er mistenkt for alvorlig kriminalitet.

- UD er kjent med at det foreligger opplysninger som tilsier at en norsk borger i Pakistan kan være mistenkt for alvorlige handlinger, underdirektør Frode Overland Andersen i Utenriksdepartementet til Dagbladet.

Ifølge VG er det Arfan Bhatti som skal være den mistenkte.
 
- UD er ikke kjent med hvor Bhatti befinner seg. Vi arbeider aktivt med å få klarhet i dette, bl.a. i nær kontakt med pakistanske myndigheter, sier overland Andersen til Dagbladet.
 
- Dersom det viser seg at en norsk borger er arrestert i utlandet vil utenrikstjenesten yte normal konsulær bistand med sikte på å få adgang til vedkommende og forsikre oss om helsetilstand og vedkommendes grunnleggende rettigheter blir ivaretatt, sier han.

Familien til Arfan Bhatti tror at den norske islamisten holdes fanget i hemmelig etterretningsleir utenfor Islamabad. Han har vært savnet siden nyttår.

Dagbladet kommer med mer.