SAK HENLAGT :  Arfan Bhatti er ikke lenger siktet for terror. Nå får han tilbake hatlister og våpenmanualer PST hadde beslaglagt.  Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SAK HENLAGT : Arfan Bhatti er ikke lenger siktet for terror. Nå får han tilbake hatlister og våpenmanualer PST hadde beslaglagt. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Bhatti renvasket for terror

Får tilbake våpenmanualer fra PST.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I vinter ble det kjent at Politiets sikkerhetstjeneste på ny etterforsket den kjente islamisten Arfan Qadeer Bhatti (37).

Bakgrunnen for etterforskningen var funn av dokumenter og notater under en ransakelse i Bærum i fjor sommer. Under etterforskningen av en annen terrorsak fant sikkerhetspolitiet en hvit plastpose som kunne knyttes direkte til Bhatti.  

Det ble funnet lister med navn på sentrale norske politikere, ansatte i Forsvarsdepartementet og offiserer i Forsvaret - samt bilder av ansatte i PST.  

Under razziaen ble det også tatt beslag i dokumenter med bombeoppskrifter og manualer for nærkampteknikk og våpentrening. 

Henlagt Nå har politiadvokat Anne Karoline Staff i PST henlagt saken. Begrunnelsen for henleggelsen er at intet straffbart forhold anses bevist.

- Bhatti ble avhørt om dokumentene i beslaget. Samt om bilder fra Afghanistan av ham og våpen - som er definert under straffelovens paragraf 147a, terrorisme. Noen formell siktelse med gjerningsbeskrivelse var aldri skrevet. Men Politiets sikkerhetstjeneste har nå besluttet
at han får tilbake alle hatlistene, våpenmanualer og lignende som var tatt i beslag, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet. 

- Renvasket - Min klient er glad for at han nok en gang er fullstendig renvasket for terrormistanken og for at han får tilbake sine eiendeler. En henleggelse «som intet straffbart forhold» er en kvalifisert renvasking og positivt for ham, sier advokat Elden.  

Arfan Qadeer Bhatti er for tiden i Saudi-Arabia, hvor han følger sin mor på en pilgrimsreise til den for muslimer hellige by Mekka.  

I mars ble Bhatti dømte til 10 måneders fengsel for vold mot to av sine mindreårige barn. Dommen er nå anket og saken skal seinere i år behandles av Borgarting lagmannsrett.

 RENVASKELSE - Henleggelse «som intet straffbart forhold» er en kvalifisert renvaskelse og positivt for Bhatti, sier advokat Elden.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
RENVASKELSE - Henleggelse «som intet straffbart forhold» er en kvalifisert renvaskelse og positivt for Bhatti, sier advokat Elden. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer