IKKE TERRORDØMT: Arfan Bhatti ble frikjent for terrorvirksomhet tidligere i år, men må sitte i varetekt fram til ankesaken kommer opp i februar. Her sammen med sin forsvarer, John Christian Elden. Foto Sara Johannessen/Scanpix
IKKE TERRORDØMT: Arfan Bhatti ble frikjent for terrorvirksomhet tidligere i år, men må sitte i varetekt fram til ankesaken kommer opp i februar. Her sammen med sin forsvarer, John Christian Elden. Foto Sara Johannessen/ScanpixVis mer

Bhatti slipper ikke ut

Har sittet mer enn to år i varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les alt om Bhatti-saken

Oslo tingrett mener Arfan Bhatti fortsatt utgjør en fare for samfunnet, og at han ikke kan slippes ut. Bhatti har sittet i varetektsfengsel i mer enn to år.

Allerede for fire uker siden motsatte Bhatti seg ønsket fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) om at han bør sitte i varetekt til ankesaken i den såkalte terrorsaken kommer opp for Borgarting lagmannsrett i februar.

- Jeg må nå drøfte kjennelsen med min klient som ikke var til stede under mandagens fengslingsmøte. Men jeg merker meg at tingretten er sterkt kritisk til at min klient fortsatt skal sitte i varetekt, sier Elden til NTB.

Retten mener det fortsatt er en viss fare for at den 31 år gamle mannen på nytt vil begå straffbare handlinger dersom han slipper ut av fengsel.

Selv om han ble frikjent for terrorvirksomhet tidligere i år, ble han dømt til inntil åtte års forvaring for drapsforsøk og trusler.

Oslo tingrett er imidlertid krass i sin kritikk av politiet for sen saksbehandling og liten respekt for frister som skal overholdes. Dette har ført til unødig lang fengslingstid. Domstolen mener likevel det er sannsynlig at en ny dom mot Bhatti i lagmannsretten, trolig også vil medføre lang straff selv om han skulle bli frifunnet for enkeltpunkter.

(NTB)