Terror-saken

- Bhatti stiller seg uforstående

Arfan Bhatti stiller seg helt uforstående til at han skal ha noe med terrorsaken å gjøre, sier hans mangeårige advokat.

ISLAMIST: Arfan Bhatti stiller seg uforstående til at han skal ha noe med terrorsaken i Oslo å gjøre. Foto: Foto: Terje Pedersen, ANB
ISLAMIST: Arfan Bhatti stiller seg uforstående til at han skal ha noe med terrorsaken i Oslo å gjøre. Foto: Foto: Terje Pedersen, ANB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet får bekreftet fra flere kilder i politiet at det er den kjente islamisten Arfan Bhatti som nå er etterlyst etter terrorangrepet i Oslo.

Umiddelbart etter politiets hastepressekonferanse om terrorsaken tok advokat John Christian Elden kontakt med Arfan Bhatti.

- Han stiller seg helt uforstående til at han skal være siktet eller mistenkt i saken, sier advokat Elden til Dagbladet.

- Bhatti har vært tilgjengelig for både norsk og pakistansk politi i hele sommer, sier Elden.

Avhørt i Pakistan

Bhatti (45) som er norsk statsborger, og født og oppvokst i Oslo ble den 20. juli i år avhørt av Pakistans fryktede etterretningstjeneste – Inter-Services Intelligence (ISI).

- Bhatti kontaktet meg umiddelbart etter at han var avhørt av det hemmelige politiet i Pakistan, bekrefter advokat Elden.

- Han beskrev selv avhøret som kort. ISI hadde to spørsmål til ham. De ville vite om hans kjennskap til saken hvor to menn ble skutt i Oslo natt til 25. juni i sommer, og Bhattis forhold til siktede, forteller advokat Elden.

Forholdet til Matapour

Agentene fra det hemmelige pakistanske politiet spurte også Bhatti om kniven Oslo-politiet fant. Da Bhatti og terrorsiktede Zaniar Matapour ble stoppet i en bil, like før de skulle delta på en motdemonstrasjon på Stovner mot Stopp islamiseringen av Norge (SIAN).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer