PÅ FERIETUR: Arfan Bhatti og resten av hans reisefølge ble stoppet på vei inn til Tyrkia. Her er han fra demonstrasjonen mot Dagbladet som trykket Muhammed-karikaturene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
PÅ FERIETUR: Arfan Bhatti og resten av hans reisefølge ble stoppet på vei inn til Tyrkia. Her er han fra demonstrasjonen mot Dagbladet som trykket Muhammed-karikaturene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.Vis mer

Bhatti stoppet på grensen til Tyrkia

Hevder han skulle på ferie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den kjente islamisten Arfan Bhatti ble i forrige uke stoppet på grensen til Tyrkia. Det viser dokumenter som Dagbladet har fått tak i.

- Jeg skulle på ferie til Tyrkia, men ble av tyrkisk grensepoliti nektet innreise, forteller Bhatti.

- Jeg har ikke reiseforbud eller utreiseforbud, og forstår ikke hvorfor jeg ikke fikk lov til å komme inn. Jeg håper UD følger opp denne saken, og tar kontakt med tyrkiske myndigheter for å få en avklaring på hvorfor en norsk borger ble nektet innreise.

Bhatti hevder han hadde booket hotell i kystbyen Izmir i Tyrkia, som er landets nest-største havneby etter Istanbul.

«Fare for rikets sikkerhet» På innreiseforbuds-dokumentet til Bhatti står det krysset av på feltet for «fare for rikets sikkerhet». Det er foreløpig uklart hva dette betyr. I avhør skal de ha spurt han ut om hans islamistiske bakgrunn i Norge.

Bhatti ønsker ikke å kommentere disse opplysningene.

Tredje utenlandsreise Bhatti har vært på tre turer til utlandet etter at han i januar i år kom tilbake fra et 21 måneder langt fengselsopphold i Pakistan.
Først en tur til Hellas hvor han møtte den algeriske islamisten Omar Cheblal, og så videre på pilgrimsferd til Mekka i april.

Like før jul i 2012 reiste Arfan Bhatti fra Norge. I januar 2013 ble han meldt savnet. Først sommeren 2013 ble det konstatert fra norske myndigheter at den norske statsborgeren satt arrestert i Pakistan, og at etterretnings- og terrorpolitiet i Pakistan hadde pågrepet ham. I august i fjor ble han løslatt fra pakistansk fengsel.

Den tyrkiske ambassaden har ikke vært tilgjengelig for kommentar, og PST ønsker ikke å kommentere om de kjenner til saken.