- Bhatti synes dette er veldig gledelig

Påtalemyndigheten anker ikke terrorfrifinnelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Arfran Qadeer Bhattis forsvarer, John Christian Elden, har fått det bekreftet fra påtalemyndighetene at de ikke kommer til å anke terrorfrifinnelsen av 30-åringen.

- Bhatti synes dette er veldig gledelig. Han har hele tiden ment at han ikke er noen terrorist, og er nå glad for at påtalemyndigheten aksepterer dette, sier Elden til Dagbladet.no.

Dermed fastslår Oslo tingrett at Bhatti ikke er noen terrorist.

Bhatti på sin side kommer til å anke deler av dommen. Han ble dømt til forvaring med en tidsramme på åtte år - med en minstetid på fire år for medvirkning til skuddene mot synagogen og for drapsforsøk mot en mann i Bærum og for å ha skutt mot huset til en annen.

- Vi har sendt inn en anke på dommen om drapsforsøket i Børum. Vi mener ikke dette er et drapsforsøk, sier Elden.

Han opplyser at de også kommer til å anke lovforståelsen fra synagoge-skuddene.

- Tingretten har dømt han for medvirkning, men ikke hva han har medvirket til. Vi ønsker å teste om dette holder i det norske rettssystemet, sier Elden.

Dagbladet.no har ikke kommet i kontakt med statsadvokat Kristian Nicolaisen så langt i dag.

GLAD MANN: Arfran Qadeer Bhatti (30) (til høyre) er glad for at påtalemyndigheten ikke anker terrorfrifinnelsen av ham, sier John Christian Elden, som forsvarer 30-åringen. Foto: Sara Johannessen/SCANPIX
GLAD MANN: Arfran Qadeer Bhatti (30) (til høyre) er glad for at påtalemyndigheten ikke anker terrorfrifinnelsen av ham, sier John Christian Elden, som forsvarer 30-åringen. Foto: Sara Johannessen/SCANPIX Vis mer